Tехнология, която използват най-големите играчи в индустрията за чипове е

...
Tехнология, която използват най-големите играчи в индустрията за чипове е
Коментари Харесай

Защо ASML е най-ценната технологична компания в Европа

Tехнология, която употребяват най-големите играчи в промишлеността за чипове е благосъстоятелност на ASML. В южната част на Нидерландия има една фабрика, която извън наподобява като елементарна корпоративна постройка с доста стъкло и стомана. Тя обаче е благосъстоятелност точно на ASML, а машините, които се създават в нея са всичко друго, само че не и елементарни, споделя BBC.

Всъщност, технологията тук е толкоз усъвършенствана и по този начин търсена, че ASML се трансформира в най-ценната софтуерна компания в Европа. Фабриката проектира и прави машини, които създават компютърни чипове, само че не каквито и да е.
 Снимка 545266
 

Машините на ASML основават най-усъвършенстваните чипове и това е единствената компанията в света, която разполага с сходна технология. Това значи, че методът, по който машините на ASML работят е обект на едни от най-строгите корпоративни ограничения за сигурност в света.

Прецизността е от основно значение тук. Възможността да се гравира силицият толкоз тънко значи, че могат да се внедрят повече съставни елементи. А това от своя страна значи, че електронните устройства могат да имат по-голяма процесорна мощ и по-голяма памет, до момента в който в това време резервират размерите си.

Машините работят в положение на вакуум, защото целият развой по ецването на един чип може да бъде провален даже и от най-малкото външно тяло.

Затова и огромният триумф не е изненада. През 2022 година компанията е доставила 50 от своите машини с най-високи спецификации и общо 400 машини. Тези продажби, дружно приходите от ръководството и обновяването на актуалните машини, са генерирали доходи в размер на €21,2 милиарда.

Поръчките, които са получени и би трябвало да бъдат изпълнени, са на двойно по-голяма стойност. Ръстът в продажбите значи и увеличение на работната мощ, която се е нараснала с една трета за последните 12 месеца.

ASML към този момент работи върху ново потомство литографска машина, наречена high-NA-EUV. Тя ще разреши на производителите на чипове да вършат 2nm процесори, което ще означи значим миг в производството на чипове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР