Технологиите вече са завладели ежедневието на огромна част от света.

...
Технологиите вече са завладели ежедневието на огромна част от света.
Коментари Харесай

На разходка из новия дигитален музей за изящни изкуства в Париж

Технологиите към този момент са завладели всекидневието на голяма част от света. Сега обаче те навлизат в една видимо далечна за тях област - тази на изящните изкуства.

По света към този момент са факт първите цифрови музеи за изящни изкуства, а последният подобен отвори порти в Париж.



Френският Atelier des Lumières предлага прожекции на картини от началото на 20-ти век, в това число на Густав Климт и Егон Шийл.



Наскоро отворилият музей показва изкуството на огромни създатели върху 10-метрови стени на повърхност от 3300 квадратни метра, с помощта на 140 лазерни видеопрежектора, а чувството музея прилича потапяне в платната на едни от най-известните художници в света.



Според шефа на Culturespaces - организацията, стопанисваща музея, както и още няколко културни пространства в Париж, Бруно Моние, точно свързването на технологиите с изкуството е пътят към разпространяването му измежду бъдещите генерации. 



Идеята за свързване на минало и настояще се загатва още на входната врата - един от най-модерните музеи се намира в постройка от 19 век. 



Изложбите са съпроводени от музикален декор, за който се грижат 50 високоговорителя, от които звучат творбите на Вагнер, Шопен и Бетовен.

В момента музеят се е фокусирал върху работата на Густав Климт по случай 100-годишнината от неговото рождение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР