Технологиите се развиват повече от динамично. Във всяка една сфера.

...
Технологиите се развиват повече от динамично. Във всяка една сфера.
Коментари Харесай

Боен самолет от бъдещето. 3 държави го разработват, цената не е ясна

Технологиите се развиват повече от динамично. Във всяка една сфера. Световните организации излязоха с информация, че ще бъде създаден военен аероплан. Той ще е от ново потомство и ще би трябвало да е във въздуха до 2035 година

Над чудото ще работят Япония, Англия и Италия.

Проектът ще се назовава „ Глобална стратегия за военновъздушно съдействие “. Той ще се основава на развойната активност на трите страни в региона на военновъздушните технологии. Това ще е първо съдействие на Япония с европейски сътрудници за създаване на нов военен аероплан.

Детайлите по отношение на плана не са финализирани, само че производството ще стартира през 2030 година или 2031 година
Прототипът ще бъде подготвен до 2035 година
Амбицията на трите страни е новата машина да надвиши потенциала на моделите F-35 на Съединени американски щати и Юрофайтър на Европа.

„ Решени сме да пазиме един свободен интернационален ред, отворен и основан на разпоредбите. Това е по-важно, в сравнение с по всяко време било в един интервал, в който тези правила са оспорвани и в който заканите и експанзиите нарастват “, споделят общо изказване трите страни.

„ Предвид това, че е от жизненоважно значение да пазиме нашата народна власт, нашата стопанска система и нашата сигурност и да пазиме районната непоклатимост. Ние имаме потребност от солидни сътрудници в региона на защитата и сигурността, подкрепени от надеждни сили за обезсърчаване “, допълват те.

Новият аероплан, който ще бъде по технологията стелт и ще е мултифункционален и с най-съвършени цифрови качества, ще размени 94-те самолета F-2 на Япония, 144-те Юрофайтър на Англия и 94-те Юрофайтър в Италия.

Предстои да се разиска дизайнът  и цената на плана.

Преди няколко дни първият турски реактивен извърши сполучлив тестов полет.

„ Преминахме още един сериозен предел! Безпилотният изтребител Bayraktar Kizilelma, който разработихме на национално равнище и в началото със 100% акционерен капитал на Baykar, беше повратна точка в историята на нашата авиация “, сподели ръководителят на компанията Baykar Селчук Байрактар.

Kizilelma е свръхзвуков дрон, основан като част от плана за боен безпилотен авиационен комплекс MIUS. През октомври Bayraktar даде обещание да построи цех в Украйна за две години. Той ще би трябвало да основава бойни дронове на украинска територия. Компанията към този момент е записана в страната и е закупила земя за произвеждане.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР