Технологиите драстично промениха начина, по който комуникираме, пазаруваме и вършим

...
Технологиите драстично промениха начина, по който комуникираме, пазаруваме и вършим
Коментари Харесай

Какви са предимствата на онлайн банкирането?

Технологиите фрапантно трансформираха метода, по който споделяме, пазарим и вършим ежедневните си задания. През последното десетилетие банките също претърпяха сериозна промяна и трансферираха огромна част от дейностите си онлайн, което дава редица улеснения на потребителите.
Разбира се, дигитализацията сътвори и проблеми, свързани най-често със сигурността, само че като цяло направи живота на милиони хора по-лесен.
Много от рутинните финансови интервенции, за които преди години се чакаше на опашка и се попълняха голям брой документи, към този момент даже не изискват посещаване на банков офис. Повечето преводи могат да бъдат осъществени и удостоверени непосредствено през мобилния телефон.
Ето някои от най-големите улеснения на онлайн банкирането:
Плащане на битови сметки онлайн
Повечето банки оферират опцията да плащате битовите си сметки през техните приложения за онлайн банкиране. Това икономисва доста време, защото не се постанова да обикаляте няколко офиса и да се редите на опашка.
Обикновено се изисква еднократно въвеждане на данните от фактурата за услугата, която желаете да плащате по електронен път, както и засвидетелствуване на самоличността ви. След това заплащането на сметките става единствено с един " клик ".
Прехвърляне на средства по електронен път
С помощта на онлайн банкирането можете да трансферирате пари по сметките си и да правите банкови преводи доста по-бързо и елементарно от преди. Вече проверявате наличните средства, без да губите време, като се разхождате до банков клон, а в случай че сте в чужбина - можете да обменяте валута в действително време.
Някои банки дефинират предели за оптималния брой интервенции на дневна или на седмична база, както и за техния размер. Добре е да се информирате и за таксите върху тази услуга. Въпреки таксите, онлайн банкирането е доста по-евтино от всяка банкова интервенция на каса или посредством банкомат, а и банките нямат такса за активиране на услугата.
Вече е допустимо даже да кандидатствате за заем или да откриете депозит през онлайн платформите на банките.
Удобен обзор и история на всички преводи
Онлайн банкирането ви обезпечава достъп до историята на всички преводи по банковите ви сметки. Можете да извършите информация за датата на превода, както и за неговия размер. Можете да си извадите и квитанция за засвидетелствуване на обещано заплащане, в случай че сте изгубили касовата записка, да вземем за пример.
В онлайн платформите на множеството банки можете да видите и така наречен " изчакващи " интервенции. Това са декларирани заплащания, които към момента не са трансферирани от банковата ви сметка. Ако забележите съмнителни преводи, които не сте правили персонално, можете незабавно да уведомите банковите чиновници, с цел да прекратят интервенцията или да блокират сметката.
Освен това множеството трезори оферират и услугата за SMS уведомяване при всяко входящо или изходящо придвижване по банковата сметка. Съобщенията се пращат на мобилния телефон секунди сега на заплащането. Това също покачва доста степента на отбрана на средствата на клиента.
Мобилно банкиране
Повечето банки имат лични мобилни приложения, които разрешават на клиентите да се възползват от всички улеснения на онлайн банкирането на едно място - в персоналния им телефон. На процедура имате достъп до банковата си сметка 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Независимо в коя страна и на кой континент се намирате, постоянно разполагате бързо и елементарно с вашите средства и можете по-добре да управлявате бюджета си.
Удобно средство за това е приложението за мобилно банкиране на Пощенска банка – m-Postbank. То е елементарно и интуитивно и може да се употребява на всички места и когато и да е. С него може да плащате битовите си сметки, да превеждате пари към свои и други банкови сметки, да плащате вноски по заеми или кредитни карти и други
Модерният дизайн, комфортната навигация в менютата и потребните функционалности на мобилното приложение на Пощенска банка го трансформират в незаместим асистент.
За да банкирате през него е належащо да употребявате потребителското ви име и ключова дума в системата за интернет банкиране e-Postbank. Можете да влезе в приложението и употребявайки ПИН код или биометрични данни.
Използвайки m-Postbank спестявате освен пари, посредством по-ниските такси за преводи, само че и печелите най-ценното в забързаното ви всекидневие – време, което да посветите на обичаното занятие и околните ви хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР