Като развиваща се икономика България има какво още да учи

...
Като развиваща се икономика България има какво още да учи
Коментари Харесай

Училище за млади предприемачи и банкери

Като разрастваща се стопанска система България има какво още да учи в региона на предприемачеството. Но страната ни напредва с бързи темпове – у нас има от ден на ден учебни заведения и школи за образование на бизнесмени, а искащите да развиват бизнес могат да се възползват от разнородни благоприятни условия да натрупат познания и опит.
Няма точна възраст за старт на предприемаческата кариера, само че най-успешните хора в тази област споделят, че колкото по-рано започнете – толкоз по-добре. Основите на предприемачество могат да се усвоят още в учебно заведение, където теорията да се комбинира с практиката.
Именно такива познания и умения демонстрират учениците от Националната търговско-банкова гимназия, представяйки на особено ревю основаните от тях образователни предприятия. В 21-ото издание на годишния панаир, проведен от учебното заведение, се включиха 800 възпитаници, разграничени на 58 образователни компании, съревновавайки се между тях в разнообразни категории.
Предприятията са разнородни – от банки, застрахователни и финансови компании до компании, предлагащи храни и питиета, козметика, артикули за домашни любимци и даже сватбени организации. Спонсори и ментори на учениците са действителни компании, а на ревюто участват и работодатели, които овреме могат да изберат новите си чиновници.
Млади банкери

Младите банкери от 11 клас на Учебната комерсиална банка Postbank Next също взеха ефективно присъединяване в оспорваното предприемаческо съревнование. С неприкрит възторг те предлагаха разнообразни банкови артикули като депозити, спестовни влогове, потребителски заеми, кредитни карти и други Разполагаха и със личен кредитен калкулатор, възложен от техния наставник и спонсор Пощенска банка, който автоматизирано пресмята параметрите по заема.
Екипът е от 13 души, като всеки има лична роля. " Учениците са доста въодушевени. Стараят се тяхната образователна банка да има всички функционалности на една същинска банка ", споделя Емил Котас, който им преподава по финансов и данъчен надзор и учебно-тренировъчни предприятия.
Усилена подготовка и заслужена премия

Енергичните млади банкери от Postbank Next завоюваха 2-ро място в категория " Мултимедийна презентация ". Иновативните хрумвания, показани от техния въодушевен и стимулиран екип, справедливо бяха отличени с почетна грамота – премия, която младите банкери ще прибавят към своите образователни достижения.
Експертите от Пощенска банка се включиха интензивно в усилената подготовка на тима на Postbank Next, предавайки на младежите скъп професионален опит в поредност от лекции и интерактивни образования. Съветите на менторите от Пощенска банка помогнаха на младите бъдещи банкери да усъвършенстват основаните от тях банкови артикули и да затвърдят представянето си на предприемаческия конгрес.

" По време на практическото образование обсъждахме другите кредитни артикули, които предлагаме. Менторите ни поучаваха по какъв начин да подобрим обслужването на клиентите и ни помогнаха с хрумвания за рекламните материали. Говорихме по какъв начин да бъдем по-сплотен екип и дружно да решаваме ежедневните провокации ", споделя Ива, която е изпълнителен шеф на Postbank Next.
На въпрос коя част от банковата работа ѝ е най-интересна и коя роля ѝ пасва най-добре, тя дава отговор: " Приятно ми е да беседвам с клиентите и да обсъждаме какво можем да им предложим ".
Подкрепата на Пощенска банка за ученическата банка Postbank Next продължава към този момент четвърта поредна година. Тя е част от корпоративно-социалната отговорност на институцията с фокус към младежите и е в осъществяване на устойчивата тактика на Пощенска банка за създаване на тясна връзка сред бизнеса и образованието.
Готови за същинската работа

Макар да се приказва, че икономическото обучение е теоретично, в НТБГ то става все по-професионално и практическо. Благодарение на насъбрания опит в образователните компании, щом завършат, учениците са изцяло подготвени да работят по специалността си.
" Учениците ни са способни младежи, които имат предпочитание, упоритост и мотивация да работят. Много от банките, застрахователите и други компании притеглят наши ученици за стажанти и са доста удовлетворени от тях. Все повече компании демонстрират предпочитание да заплащат цялостна стипендия на наши възпитаници във висшето им обучение ", споделя Бойка Генкова, заместник-директор на НТБГ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР