Технологии План Б на Huawei за алтернатива на Android Какво

...
Технологии План Б на Huawei за алтернатива на Android Какво
Коментари Харесай

План Б на Huawei за алтернатива на Android

Технологии План " Б " на Huawei за опция на Android Какво може да направи китайската компания, с цел да се оправи с американската възбрана  Мартин Дешев 21 май 2019, 06:54  План Източник: Getty Images/Guliver
ред Huawei предстоят сложни дни, откакто слагането ѝ в черен лист на американските управляващи докара до ограничение на бизнес връзките ѝ с доста компании, в това число Гугъл и Android. Още преди време Huawei е споменавала, че създава проект "Б " при положение, че някой ден се окаже изолирана от Android.

Гугъл стопира работата си с Huawei за Android

Противно на упованията, това се случи още в този момент и въпросният проект "Б' наподобява все по-необходим. Заради възбраната на американското държавно управление, Гугъл би трябвало да ограничи достъпа на Huawei до Android, което ще се отрази най-много на бъдещите нови модели на компанията. Те няма да могат да употребяват версията на Android, която идва с всички приложения и ъпдейти от Гугъл.

Пазарът на смарт телефони най-зле от 5 години насам

Huawei и сега не може да предлага услугите на Гугъл в телефоните си за Китай. Компанията обаче може да употребява името Android и ъпдейтите, които идват от Гугъл.

Ако възбраната продължи задоволително дълго време, новите модели на Huawei ще би трябвало да потърсят опция. Компанията не е давала доста детайлности за различната си разработка, само че в интернет са се появявали известни елементи, които са систематизирани от Business Insider.

Ново потомство чипове усъвършенства смарт телефоните

Държим ли бъдещето в ръцете си с Huawei Mate X

Според данните, операционната система се споделя HongMeng OS, като даже може последователно да стартира да измества Android в устройствата на компанията даже и възбраната да падне. Предполага се, че платформата се създава от 2012 година насам, като сега към този момент се тества все по-активно.

Използването на различна операционна система обаче не значи обезпечен триумф. През годините и Samsung, и Microsoft вършиха сходни опити да заменят Android, само че без триумф. Android към този момент се употребява от милиарди хора по целия свят, които са привикнали с нея и нейните особености.

Въвеждането на нова платформа ще изисква и от основателите на приложения да създадат спомагателни версии на предложенията си и за нея, което постоянно лишава време и не всички компании вършат до момента в който не се убедят, че има задоволително консуматори. А неналичието на приложения отхвърля и потребителите да преминат към нова платформа до момента в който тя не получи обичаните им приложения.

Правилно ли зареждаме батерията на смарт телефона си

Така се образува затворен кръг, от който може да се излезе доста мъчно. За Huawei е допустимо да употребява главния код на Android и да го преработи в своя версия. Така ще разполага с възпоможостта всички Android приложения да работят и в този момент, само че без да има достъп до услугите на Гугъл и до името Android. Това също няма да се харесва на потребителите, само че ще е по-малкото зло.

За потребителите самата концепция, че няма да имат цялостен достъп до услугите и приложенията на Гугъл няма да е изключително атрактивна. Това ще усложни доста бизнеса на Huawei и без значение какъв брой добър е нейният проект "Б ", ще е мъчно за компанията да резервира настоящия си триумф на мобилния пазар.

Новият Android ще пази персоналните данни по-добре

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Гугъл Huawei Android ИТ компании програмен продукт смартфони
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР