Технологии на бъдещето, които могат да трансформират живота на хората,

...
Технологии на бъдещето, които могат да трансформират живота на хората,
Коментари Харесай

Великобритания инвестира 65 милиона в технологии на бъдещето

Технологии на бъдещето, които могат да трансформират живота на хората, като високоефективни акумулатори за електрически транспортни средства, съвременни медицински процедури и роботи за АЕЦ, ще финансира с над 65 милиона лири английското държавно управление.

Помощта ще бъде предоставена посредством държавния Фонд за индустриална тактика, като задачата е създаването на решения за някои от най-големите световни провокации, в това число изменението на климата и битката с заболявания като рак и Алцхаймер. Близо 44 милиона лири са планувани за създаване на последващо потомство високоефективни акумулатори, които могат да се употребяват за нови технологии като електрически самолети.

С 15 милиона лири ще се подкрепят университети, проучвателен и бизнес организации, с цел да основат роботи за ревизия, поддръжка и ремонт на атомни електроцентрали, спътници и вятърни турбини. Роботите ще се употребяват и за справяне с проблеми, произлизащи от пандемията от COVID-19, в това число доставки или пренасяне на болнични кревати. 6,5 милиона лири ще бъдат разпределени към Центъра за усъвършенствано лекуване за по-добър достъп на пациентите до съвременни лечения в битката против болести като мускулна дистрофия на Дюшен и муковисцидоза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР