Технологии Мебелите също се превръщат в роботи Една от първите

...
Технологии Мебелите също се превръщат в роботи Една от първите
Коментари Харесай

Мебелите също се превръщат в роботи

Технологии Мебелите също се трансформират в роботи Една от първите роботизирани системи излиза на пазара идната година  Мартин Дешев 8 юни 2019, 21:34  Мебелите също се трансформират в роботи Източник: IKEA
ървата асоциация с роботите нормално е към промишлеността и машините. Роботиката обаче ще може доста повече и ще навлезе и в домовете на хората по най-различни способи. Един от тях е посредством мебелите. Именно това счита да предложи на пазара следващата година Ikea в партньорство с компанията Ori Living.

5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019

Трябва ли да се тормозим от еволюцията на роботите

Те са основали роботизираната домашна секция Rognan, която е ориентирана към оптимално оползотворяване на дребни жилищни пространства. На пръв взор Rognan е елементарна секция със шкафове и диван. Отстрани обаче тя има дребен пулт за ръководство.

Чрез него може да се подават команди към секцията и тя да се реалокира от стената в средата на помещението и да го раздели на две зони. Може и да се реалокира до отсрещната стена. В взаимозависимост от позицията си, Rognan ще предлага разнообразни благоприятни условия.

View this post on Instagram
Meet our new robot, ROGNAN. Forget compromise in a small space. ROGNAN transforms small spaces into comfortable, multifunctional homes. It changes to meet your needs, from sleep, to getting dressed, to having guests, and more. The population of cities is growing, and our living spaces are shrinking. ROGNAN is a product for this new reality of modern urban life. Planned launch date: during 2020. @ori_living #IKEADDD2019 #IKEAtoday #IKEA #ROGNAN #oriliving

A post shared by IKEA Today (@ikeatoday) on Jun 4, 2019 at 12:20am PDT

От едната страна е "ежедневната " с диван, полица и шкафове. От другата страна има дрешник, малко бюро за работа и плъзгащо се легло. Според Ikea, Rognan икономисва към 8 кв.м. пространство, без самите мебели да стават по-малки. Така клиентът има пълноценно легло и диван, само че и повече свободно пространство.

Rognan е ориентирана към дребните домове и по тази причина не е изненада, че продажбите на секцията ще стартират първо в Япония и Хонконг, където жилищните пространства са много дребни. Секцията ще е на пазара от идната година, като цената ѝ за момента не е оповестена. Прототипът на създаването, който Ori Living показа преди 5 години, струваше 10 000 $. Очакванията са крайната версия да е по-евтина.

Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка (ВИДЕО)

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев роботи роботика бъдеще мебели
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР