Технологии Мъск показа първите 60 сателита за новата си услуга

...
Технологии Мъск показа първите 60 сателита за новата си услуга
Коментари Харесай

Мъск показа първите 60 сателита за новата си услуга

Технологии Мъск сподели първите 60 спътника за новата си услуга SpaceX скоро ще стане интернет снабдител  Мартин Дешев 13 май 2019, 06:56  Мъск сподели първите 60 спътника за новата си услуга Източник: iStock/GettyImages
лон Мъск показа първите 60 спътника от плана Starlink, които към този момент са натоварени на ракетата Falcon 9 и след няколко дни би трябвало да бъдат изстреляни в орбита. Ако всичко е сполучливо, те ще слагат началото на новата услуга на SpaceX - доставка на сателитен интернет.

Безос и Мъск в галактическа борба на милиардерите

Amazon ще изстреля хиляди спътници за интернет достъп

"Вероятно доста неща ще се объркат на първата задача. Също по този начин, нужни са още 6 изстрелвания по 60 спътника, с цел да се реализира малко покритие и 12 за приблизително ", написа още Мъск в Twitter.

SpaceX желае позволение за 1 млн. станции за интернет

Новата задача на Мъск: Бърз интернет в целия свят

Той добавя, че това е крайната, индустриална версия на спътниците. Преди време SpaceX изстреля в орбита два тестови спътника. По-късно денем в понеделник компанията ще тества мотора на ракетата. Ако всичко е наред, изстрелването ѝ може да е още във вторник, стига метеорологичните условия да го разрешават.

First 60 @SpaceX Starlink satellites loaded into Falcon fairing. Tight fit. pic.twitter.com/gZq8gHg9uK
— Elon Musk (@elonmusk) May 12, 2019
Целта на SpaceX е доникъде на идващото десетилетие да изведе в орбита към 11 000 спътника от Starlink. Те ще би трябвало да обезпечат съвсем цялостно световно покритие и да дават високоскоростна връзка. Ако проектите на компанията се осъществят, то тя ще предложи до 40 пъти по-бърза интернет връзка по отношение на междинната световна скорост на интернет достъпа.

SpaceX цели да стартира да предлага интернет достъп на първите си клиенти от идната година. Конкретните цени на услугата към момента не са известни. Очакванията са, че първоначално тя ще е по-скъпа, само че с течение на времето ще поевтинява. Целта на SpaceX е последователно да направи сателитния интернет наличен за доста повече хора.

Безос желае галактическа цивилизация с хиляди гении

Джеф Безос ще построи непрекъсната колония на Луната

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев SpaceX Илон Мъск Starlink сателитен интернет
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР