Технологии Лаптопите с два дисплея - основна тенденция през 2020г.

...
Технологии Лаптопите с два дисплея - основна тенденция през 2020г.
Коментари Харесай

Лаптопите с два дисплея - основна тенденция през 2020г.

Технологии Лаптопите с два екрана - съществена наклонност през 2020г. Устройствата притеглят интерес на CES 2020, само че използвани ли са в действителния свят  Мартин Дешев 9 януари 2020, 14:15  Лаптопите с два екрана - съществена наклонност през 2020г. Източник: Lenovo
зложението CES 2020 в Лас Вегас даде сцена на много технологии и невероятни джаджи. Повечето от тях ще останат идея или нишови артикули за лимитирани пазари. Сред тях има и някои трендове с по-големи упоритости, като преносимите компютри с два екрана.

Технологичните трендове за 2020

Техен непосредствен съперник са преносимите компютри със сгъваем екран. Целта и на двете устройства е идентична - да размени естествената хардуерна клавиатура на преносимия компютър с екран. Ползите от това би трябвало да са забележими най-много за хората, които работят с мултимедийно наличие или таблици и графики.

Те ще могат да се възползват от двойно повече работна повърхност, като ще могат да вземем за пример да рисуват на единия екран и да употребяват втория за спомагателни материали, виртуалните четки и палитри и така нататък

Холограми, изкуствен интелект и още новости от CES 2020

Samsung показа първия си "виртуален човек " Neon

Доста компании показаха такива прототипи на CES 2020. Разликите сред тях не са огромни. Някои от моделите разчитат на един сгъваем екран, до момента в който тези, които са по-близо до действителния пазар, употребяват два независими екрана във всяка половина на корпуса.

Intel предложи своята идея Horseshoe. Компанията има традиция да демонстрира устройства, които да служат като препоръка за производителите и такава е задачата и на Horseshoe. Той е с размерите на 13-инчов преносим компютър, само че когато се разгъне, разкрива 17-инчов OLED панел.

Някои прототипи оферират и спомагателна безжична клавиатура, в случай че въпреки всичко потребителят избира да написа с същински бутони. Те поддържат и опция клавиатурата да се сложи върху долния екран, като системата разпознава това и преценява изобразеното наличие с по-малкото пространство. Такъв ще е Dell Duet.

Още тази година на пазара ще се появи и Lenovo ThinkPad X1 Fold (на фотографията горе). Това е преносим компютър с огромен, сгъваем екран, процесор Intel, 8GB RAM, 1Tb NVMe за файлове и пълнофункционален Windows 10 Pro. Цената му ще стартира от 2500 $, като ще предлага 13,3-инчов OLED екран с резолюция 2048х1536 и формат 4:3. Моделът също ще се предлага и с спомагателна хардуерна клавиатура.

Прототипите употребяват общоприет Windows 10, като Lenovo Планира да предложи версия на X1 Fold и с бъдещия Windows 10X. Това ще е специфичната версия на Windows, която е точно за сгъваеми устройства. Microsoft я показа предходната година дружно със своето сгъваемо устройство Surface Neo.

Производителите изгледждат много въодушевени към преносимите компютри с два екрана. Те обаче рискуват още веднъж да повторят грешката на сгъваемите смарт телефони - да се появят прекомерно рано, когато няма задоволително модернизиран хардуер и програмен продукт, с цел да могат да разпрострат капацитета си изцяло. В композиция с високите им първични цени, това може да отблъсне потребителите.

Какви ще са технологиите през новото десетилетие

4 технологии, които изчезнаха през последните 10 години

Основното предизвикателство за тези устройства ще е да убедят хората, че замяната на клавиатурата с екран ще е от огромна изгода и си коства инвестицията. Поне първоначално наподобява, че това ще важи единствено за някои характерни действия, само че не задоволително доста от тях, че да се чака тези устройства да станат огромен шлагер.

Най-важните софтуерни промени за последните 10 година

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Мартин Дешев преносим компютър двоен екран хардуер компютри .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще вдигнат ли налозите на богатите  1 Може ли да ни забранят неплатен отпуск  1 Тройно по-високи цени желаят такситата  1 Какво предвижда Световната банка за стопанската система ни --> Пaрите ни  Ще вдигнат ли налозите на богатите Ще вдигнат ли налозите на богатите  Може ли да ни забранят неплатен отпуск Може ли да ни забранят неплатен отпуск  Тройно по-високи цени желаят такситата Тройно по-високи цени желаят такситата  Какво предвижда Световната банка за стопанската система ни Какво предвижда Световната банка за стопанската система ни Не пропускай  Коя е най-бързо разрастващата се зараза в света Коя е най-бързо разрастващата се зараза в света  <br> Японец <strong> раздава 9 млн. $ </strong> на почитателите си <strong> в Туитър </strong> <br>
Японец раздава 9 млн. $ на почитателите си в Туитър
 <br> Снимки на звезди, на които <strong> няма да ги разпознаете </strong> <br>
Снимки на звезди, на които няма да ги разпознаете
 <br> След раздялата с Брадли, Ирина е <strong> по-секси </strong> от всеки път. Вижте <br>
След раздялата с Брадли, Ирина е по-секси от всеки път. Вижте
Последни  Lenovo ThinkPad X1 Fold Лаптопите с два екрана - съществена наклонност през 2020г.  Снимка: БГНЕС Здраве " на промоция ": Разходите за медикаменти в България...  <p>Папата: Ще те <strong>целуна</strong>, само че няма да <strong>хапеш</strong>!</p> <p>&nbsp;</p> Папата: Ще те целуна, само че няма да хапеш!  Снимка: БГНЕС Опасно замърсен въздух в София, ревизират автосервизи и...  Бойко Борисов Отведоха Нено Димов за разпит, Борисов заприказва за...  <p>След 60 година небето ще бъде огряно от <strong>звездна експлозия</strong></p> След 60 година небето ще бъде огряно от звездна детонация  Да платиш за винетка, която отива при различен Да платиш за винетка, която отива при различен  Снимка: iStock Здравословните привички ни " застраховат " от заболявания  <p>Четири рекомендации за ситуацията в Близкия изток&nbsp;&nbsp;</p> Четири рекомендации за ситуацията в Близкия...  <p><strong>Лео Ди Каприо</strong> избави <strong>живота </strong>на човек</p> Лео Ди Каприо избави живота на човек  Отложиха делото за убийството на Кристин от Сотиря Отложиха делото за убийството на Кристин от Сотиря  <p>Авиоексперт:&nbsp; Тероризъм в Иран, няма проблеми с &bdquo;Фалкон&rdquo;-а</p> Авиоексперт: Тероризъм в Иран, няма проблеми с...  <p><strong>5&nbsp; неточности,</strong> които позволяваме,<strong> употребявайки телефона си</strong></p> 5 неточности, които позволяваме, употребявайки телефона си  <p><strong>Учени </strong>смятат, че са разкрили <strong>кратер </strong>от удар с астероид на <strong>800 000 г.</strong></p> Учени считат, че са разкрили кратер от удар с астероид...  Снимка: БГНЕС Откъде потегли новината за 4-дневната работна седмица...  <p><strong>Брад Пит и Дженифър Анистън</strong> се&nbsp;срещнали, какво са си&nbsp;казали</p> Брад Пит и Дженифър Анистън се срещнали, какво са...  <p>Баща на умрял в Горни Лом: Чиновници са виновни&nbsp;</p> Баща на умрял в Горни Лом: Чиновници са отговорни  <p>Има ли Солеймани връзка с атентата в Сарафово</p> Има ли Солеймани връзка с атентата в Сарафово  <p>Ето <strong>кой е</strong> огромният български стихотворец, чиито стихове бяха открити</p> Ето кой е огромният български стихотворец, чиито стихове бяха...  <p>Карди Би желае <strong>нигерийско </strong>гражданство поради <strong>Тръмп</strong></p> Карди Би желае нигерийско поданство поради Тръмп Всичко от през днешния ден Виц на деня Между русокоски: - Знаеш ли, че с цел да се изплете един пуловер, трябват три овце! - Моля!?Аз дори не знаех, че те могат да плетат! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина Водещи вести  Бойко Борисов Отведоха Нено Димов за разпит, Борисов заприказва за оставка  <p>Арестувани за водната криза&nbsp;в Перник&nbsp;</p> Гешев: Разследваме водната рецесия в Перник и вноса на отпадък от Италия  <p>Четири рекомендации за ситуацията в Близкия изток&nbsp;&nbsp;</p> Четири рекомендации за ситуацията в района на Близкия изток, след КСНС  <p>Ракета ли е взривила украинския аероплан в Иран&nbsp;&nbsp;</p> Украйна с три версии за самолетната злополука  <p>Обезобразиха моста на Кольо Фичето в Дряново</p> Обезобразиха моста на Кольо Фичето в Дряново  Да платиш за винетка, която отива при различен Да платиш за винетка, която отива при различен  Искрен, Елена и Ясен Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  <p><strong>5&nbsp; неточности,</strong> които позволяваме,<strong> употребявайки телефона си</strong></p> 5 неточности, които позволяваме, употребявайки телефона си  <p>Папата: Ще те <strong>целуна</strong>, само че няма да <strong>хапеш</strong>!</p> <p>&nbsp;</p> Папата: Ще те целуна, само че няма да хапеш!  <p><strong>Брад Пит и Дженифър Анистън</strong> се&nbsp;срещнали, какво са си&nbsp;казали</p> Брад Пит и Дженифър Анистън са се срещнали  <p>След 60 година небето ще бъде огряно от <strong>звездна експлозия</strong></p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР