Технологии Хората ще могат да плащат в магазините чрез дланта

...
Технологии Хората ще могат да плащат в магазините чрез дланта
Коментари Харесай

Хората ще могат да плащат в магазините чрез дланта си

Технологии Хората ще могат да заплащат в магазините посредством дланта си Amazon създава платежна система, която е основана на ръцете на клиентите  Мартин Дешев 21 януари 2020, 12:12  Хората ще могат да заплащат в магазините посредством дланта си Източник: Thinkstock/Guliver
ехнологиите за разплащания напредват и оферират най-различни способи. И до момента в който сега заплащанията през и със смарт телефон са главен фокус на промишлеността на финансовите технологии, някои компании към този момент гледат към идващото потомство. Amazon да вземем за пример обмисля технология, която да разреши на хората да заплащат посредством сканиране на дланта си, оповестява Mashable.

Безос: ИТ колосите би трябвало да оказват помощ на военните

Компанията създава технологията към този момент няколко години и към този момент даже се водят първи диалози с банкови институции, с цел да се ревизира има ли интерес към сходно предложение. Системата няма да изисква слагането на никакви спомагателни чипове и модули в тялото на човек.

Ще се употребява скенер за длани с доста висока резолюция. Той ще разпознава и най-малките особености на дланта на потребителя и ще го разпознава. Това ще е задоволително, с цел да се разбере чия сметка да се таксува в магазина или заведения.

Amazon ще предлага безвъзмездна музика

Ранна версия на скенера може да понижи времето за заплащане до 300 милисекунди. Това ще понижи доста и чакането на опашки, където в този момент процесът на заплащане лишава много повече време.

Идеята на Amazon е сходни скенери да се прибавят към ПОС терминалите на всички места. Преди да се случи това обаче има още работа по рационализиране на технологията и понижаване на рисковете от опити за измами. Компанията съблюдава традицията си и отхвърля коментар по неофициални данни и клюки.

Безос желае Amazon да стане напълно екологична компания

ИТ колосите в спор кой е по-лош с данните на хората

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев длан длани ръце Amazon платежна система магазини
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР