Технологии Хъбъл засне гигантска галактика Годзила Тя е 2,5 пъти

...
Технологии Хъбъл засне гигантска галактика Годзила Тя е 2,5 пъти
Коментари Харесай

"Хъбъл" засне гигантска "галактика Годзила"

Технологии " Хъбъл " снима гигантска " вселена Годзила " Тя е 2,5 пъти по-широка от Млечния път и има 10 пъти повече звезди  Мартин Дешев 6 януари 2020, 07:49  Източник: NASA, ESA and B. Holwerda (University of Louisville)
строноми от Съединени американски щати и Европа са следили гигантска вселена, на която са дали прякора "Годзила ", оповестява НАСА. Галактиката е снимана от телескопа "Хъбъл ", като е 2,5 пъти по-широка от Млечния път и има 10 пъти повече звезди.

„ До 50 година ще знаем, че животът съществува на всички места във Вселената”

Официалното име на галактиката е UGC 2885. Авторът на фотографията, Бени Холверда, я назовава "галактиката на Рубин " в чест на астронома Вера Рубин, която е известна с изследванията си в региона на тъмната материя и умря през 2016 година

Самата вселена е от дълго време известна на учените, само че това е първата ѝ детайлна фотография. Галактиката се намира на 232 млн. светлинни години в зоната на съзвездието Персей.

Индия ще направи трети опит да кацне на Луната

Космическият транспортен съд на SpaceX ще полети "до 2-3 месеца "

Въпреки размерите си, учените я назовават "нежен колос ", тъй като не демонстрира прекомерно динамични процеси в себе си. Това значи, че генерира нови звезди с движение, което е съвсем на половина на това на Млечния път. Свръхмасивната черна дупка в центъра ѝ също е "заспала " и не доста дейна. Галактиката не гълтам други по-малки галактики към себе си, което основава дефицит на газове и материя.

През 1980 година Вера Рубин употребява галактиката, с цел да мери нейната ротация и да потърси доказателства за тъмна материя. Данните ѝ показват, че тъмната материя генерира по-голямата част от масата на галактиката.

Учените споделят, че това е възпоменателна фотография за труда на Вера. По-ярките обекти в фрагмента не са други галактики, а звезди от Млечния път. Такава е и най-ярката звезда, която наподобява в диска на самата вселена. Това в действителност е звезда от Млечния път, която сред "Хъбъл " и "галактиката на Вера ".

Астрономи: Сателитите на Мъск ще скрият звездите

Защо задачите до Луната победиха преди 50г., а през днешния ден се провалят?

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев космос галактика вселена звезди
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР