Технологии Google пуска брайлова клавиатура за Android Приложението не изисква

...
Технологии Google пуска брайлова клавиатура за Android Приложението не изисква
Коментари Харесай

Google пуска брайлова клавиатура за Android

Технологии Гугъл пуска брайлова клавиатура за Android Приложението не изисква спомагателен хардуер, с цел да работи  Мартин Дешев 10 април 2020, 10:56  Гугъл пуска брайлова клавиатура за Android Източник: Гугъл Inc.
Гугъл пуска ново приложение за Android. То разрешава на хора с повредено зрение да имат брайлова клавиатура на телефоните си.

Приложението ViruSafe към този момент е налично за Android

Приложението не изисква спомагателен хардуер, с цел да работи. То е част от системата TalkBack, която е вградена в Android.

По този метод и самата брайлова клавиатура е интегрирана в операционната система и това ѝ разрешава да работи с всички приложения. Клавиатурата може да се употребява за писане на имейли, отговор на известия, за обществени мрежи и всички полета за въвеждане на текст, на които потребителят може да попадне.

Можем ли да доверим финансите си на телефона

Брайловата клавиатура може да се задейства посредством функционалността за промяна на езика на естествената клавиатура. На екрана ще се демонстрират шест брайлови точки, които потребителят би трябвало да натисне, с цел да вкара другите знаци.

Тя ще се предлага за всички устройства, които употребяват Android 5.0 или по-нов. Клавиатурата към този момент се пуска поетапно за потребителите и може да се задейства от менюто за Достъпност в настройките на телефона. Първоначално ще поддържа единствено британски език, само че последователно Гугъл ще прибавя още езици.

Гугъл Translate към този момент може да превежда глас в действително време

Гугъл Maps ще имат тайно режим за iOS

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Гугъл Android мобилно приложение програмен продукт брайлова азбука
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР