Технологии Curiosity откри древен оазис на Марс Преди 3,5 млрд.

...
Технологии Curiosity откри древен оазис на Марс Преди 3,5 млрд.
Коментари Харесай

Curiosity откри древен оазис на Марс

Технологии Curiosity откри " античен оазис " на Марс Преди 3,5 милиарда години на мястото е имало езеро и евентуално не е било единственото в региона  Мартин Дешев 8 октомври 2019, 14:54  Curiosity откри Източник: NASA/JPL-Caltech/MSSS
арсоходът Curosity добави още едно изобретение към дългия си лист с достижения на Марс. Сега той е разкрил евентуален "древен оазис " в кратера Гейл, който изследва към този момент няколко години, заяви НАСА.

Снимки от Марс търсят места за бъдещите бази на SpaceX

НАСА приема оферти за модули за кацане на Луната

Данните на марсохода демонстрират, че в дъното на кратера, който е диаметър към 150 км., е имало езеро и най-вероятно не е било единственото. Уредите на Curiosity са разкрили разнообразни минерали и соли по дъното на кратера, като открива от ден на ден за неговата история.

Илон Мъск сподели ракетата, с която хора ще летят до Марс

Според учените най-вероятно в продължение на милиони години по стените на кратера са се спускали потоци вода.. Те са били на интервали с увеличена динамичност, която е достигала до преливане и по-късно са изсъхвали. Този развой се е повтарял неведнъж в продължение на времето и евентуално е довел до образуването на голям брой дребни и плитки езера.

За в този момент учените не знаят по кое време тъкмо се е случил този развой, като се надяват продължаващите разбори на Curiosity да оказват помощ. Естеството на откритите соли демонстрира, че те най-вероятно са кристализирали във влажна конюнктура. Учените дават за образец езерото Алтиплано в Южна Америка, което има сходно държание и характерности.

Как наподобява гибелта на една звезда

Астрономи откриха "планета като никоя друга до момента "

Данните демонстрират, че кратерът Гейл и планината Шарп, която е в неговия център и сега се проучва от Curiosity, имат много зони с друг състав и вещчества. Учените към този момент имат проекти за цели две години напред кои зони да посетят и да проучват, с цел да научат повече за неговата история и надлежно за предишното на Марс като цяло.

57г. от похода на НАСА към огнения Ад на Венера

НАСА хранила хлебарки със скали от Луната

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Curiosity марсоход Марс НАСА планета оазис вода
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР