Технологии Amazon представи умни очила, пръстен и фурна с Alexa ...

Технологии Amazon представи умни очила, пръстен и фурна с Alexa

Amazon представи умни очила, пръстен и фурна с Alexa

Технологии Amazon показа умни очила, пръстен и фурна с Alexa Компанията интензивно напредва с концепцията си гласовият помощник да е на всички места  Мартин Дешев 26 септември 2019, 06:56  Amazon показа умни очила, пръстен и фурна с Alexa Източник: Amazon
Amazon все по-услено напредва със тактиката си да направи гласовия помощник Alexa наличен на допустимо най-вече устройства. Сега компанията показа цели осем нови джаджи, които употребяват гласовия помощник. Сред тях са нови версии на познатите умни представители, само че има и три напълно нови оферти - умни рамки за очила, интелигентен пръстен и интелигентна фурна.

Безос желае Amazon да стане напълно екологична компания

Amazon Echo Frames са умни рамки за очила, които могат да се употребяват с обичайни лещи за промяна на зрението. Те разполагат с четири дребни представителя и микрофона, посредством които взаимодействат с потребителя. Самият той може да подава всевъзможни гласови команди към Alexa и да получава отговор от гласовия помощник. Това е единствено първата версия на очилата, като Amazon има упоритостта да ги развие още повече.
 Amazon Echo Frames
Очилата ще костват 250 $, само че сега компанията ще ги предлага за 179 $, само че единствено в Съединени американски щати и с предварителни предложения. Идеята е последователно Echo Frames да стават все по-добри и да имат от ден на ден благоприятни условия. Иненадващото е, че очилата могат да работят и с конкурентния Гугъл Assistant.
 Amazon Echo Loop
Другото ново устройство е пръстенът Echo Loop. Функцията му е сходна на Echo Frames, като разрешава на потребителя да задава въпроси на Alexa на всички места и да получава отговори. Има бутон, който задейства Alexa и асистентът може да чуе въпросът. След това вграденият представител дава отговор, като за задачата потребителят би трябвало да приближи ръката си до ухото. Loop ще коства 129 $ и също в началото ще е стеснен единствено с предложения, тъй като Amazon желае да ревизира интереса към концепцията.

Откачени прогнози на ИТ водачи, които през днешния ден са факт

Третото ненадейно ново предложение на Amazon е Smart Oven. Умната фурна ще коства 250 $ и в комплект с нея идва безвъзмезден представител Echo Dot. Чрез него и Alexa могат да се подават гласови команди към фурната. Фурната може да работи и като микровълнова.

С помощта на Alexa потребителят може да каже на фурната да се затопли авансово до избрана температура, да извърши една от над 30 авансово заложени настройки за готвене и други Освен това самата фурна ще праща вести, когато ястието е готово. Устройството ще поддържа и автоматизирано разкриване на метода на подготвяне на избрани артикули, които могат да се сканират с приложението на Alexa. И тя за в този момент ще се предлага единствено в Съединени американски щати.

Безос желае галактическа цивилизация с хиляди гении

Amazon: Роботите няма да заменят хората

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Amazon Alexa гласов помощник интелигентна фурна умни очила умни устройства

Източник: vesti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg