Технологии Alphabet: Най-големият проблем е климатична криза Собственикът на Google

...
Технологии Alphabet: Най-големият проблем е климатична криза Собственикът на Google
Коментари Харесай

Alphabet: Най-големият проблем е климатична криза

Технологии Alphabet: Най-големият проблем е климатична рецесия Собственикът на Гугъл ще постави повече старания в борбата с климатичните промени  Мартин Дешев 11 ноември 2019, 06:58  Alphabet: Най-големият проблем е климатична рецесия Източник: Getty Images/Guilliver
олдингът Alphabet, който сплотява бизнесите на Гугъл, вижда климатичните промени като най-големият и значим проблем в света. Според ръководителя на лабораторията за разработки и изследвания Alphabet X Астро Телър, климатичната рецесия е измежду главните провокации за компанията сега, оповестява CNET.

Учени оповестиха "климатично бедствено състояние "

"Нашата цел е да откриваме и решаваме огромните проблеми на света. Климатичната рецесия взима огромно пространство на предното ни стъкло, тъй като е доста огромна ", споделя Телър по време на конференцията Wired 25 в Сан Франциско.

Учени: Краят на човечеството идва след 2050 година

Климатът - спусъкът за войните, Сирия и миграцията

Телър отбелязва, че Гугъл е имала голям брой планове през годините, които да се опитат да намерят решение на някои проблеми на климата и околната среда. Project Foghorn да вземем за пример се опита да сътвори по-екологично гориво от морска вода, само че се оказа прекомерно скъпо решение. Dandelion пък употребява геотермална технология, с цел да обезпечава отопление и олаждане за домове, като този план към този момент се отдели отвън X като евентуален бизнес.

Коментарите на Телър идват на фона на острите рецензии, които много чиновници на Гугъл имаха към работодателя си през последните седмици. Те не са удовлетворени от направеното от Alphabet и Гугъл досега във връзка с климата и желаят повече дейности от управлението на компанията. В началото на ноември т.г. чиновниците започнаха и подписка, посредством която желаят управлението да поеме отговорност до 2030 година Гугъл да оперира напълно с нулеви излъчвания.

Компанията отговори с увеличени вложения във възобновими енергийни източници, както и нова стратегия, която ще оказва помощ на започващи компании с планове в областта на екологията и обществените проблеми.

Откриха повода за краха на най-древната страна

Започнало е шестото всеобщо измиране на типове

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Alphabet Гугъл климат климатична рецесия околна среда
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР