Технологичният свят на бъдещето трябва да бъде многополюсен, заяви руският

...
Технологичният свят на бъдещето трябва да бъде многополюсен, заяви руският
Коментари Харесай

Путин търси спасение в изкуствения интелект, ще догонва САЩ и Китай

" Технологичният свят на бъдещето би трябвало да бъде многополюсен ", съобщи съветският държавен глава на конференция в Москва под наслов " Пътешествие в света на изкуствения разсъдък ", Той предизвести, че не би трябвало да се позволява монопол на Запада в региона на ИИ. " Западните интернет търсачки могат да заличат съветската просвета ", добави той, представен от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че водещи в развиването на ИИ са Китай и Съединени американски щати.

 

Според Путин е явно, че с използването на изкуствения интелекти във всички сфери на живота човечеството отваря нова глава в своето развиване.

 

" Естествено, с внедряването на изкуствения разсъдък в науката, в образованието, в опазването на здравето, както и във всички сфери на нашия живот човечеството стартира нова глава в съществуването си. Това са явни неща. В най-скоро време, като една от първите стъпки в това отношение, ще бъде подписан президентски декрет за одобряването на нова редакция на националната Стратегия за развиването на изкуствения разсъдък ", съобщи Путин, представен от ТАСС. Той посочи, че новият стратегически план включва " разширение на обсега на базовите и приложните проучвания в региона на възобновимия изкуствен интелект и на огромните езикови модели ".

 

Руският президент означи, че е невероятно да се забрани развиването на ИИ. " Убеден съм, че бъдещето не е в възбраната за развиване на технологиите. Не е допустимо да се наложи възбрана - технологиите по този начин и по този начин ще се развиват. Ако ние забраним нещо, то ще се развива на друго място ", продължи Путин.

 

Според него логаритмите, заложени от Запада на изкуствения разсъдък, може да направляват по този начин интернет търсачките, че за тях Русия въобще да не съществува. " На машината може да се подреди, че Русия - нашата просвета, просвета, музика, литература - просто не съществува. Един тип ни отстраняват в цифровото пространство ", сподели Путин. По думите обичайните полезности и културата би трябвало да бъдат в основата на актуалните технологии.

 

" Разбира се, би трябвало да се подсигуряват сигурността и разсъдъкът в основаването и използването на тези технологии. Традиционната просвета е най-естественият етичен регулатор на софтуерния напредък ", уточни Владимир Путин. Той е поръчал на висшите образователни заведения с образование в областта на ИИ да разширят образователните си стратегии от 1 септември следващата година. Според него учените в тази област би трябвало да имат достъп до суперкомпютри. " Аспирантите, студентите и учениците, които към този момент се занимават с научна и практическа активност в областта на изкуствения разсъдък, би трябвало да имат особено преимущество при използването на изчислителната инфраструктура ", акцентира президентът на Русия.

 

" Сред районите, които оферират нововъведения в областта на изкуствения разсъдък, са републиките Татарстан и Башкортостан, Сахалинска област и Хантимансийският самостоятелен окръг. Но към момента са малко районите, които се вписват интензивно в потреблението на всички благоприятни условия на изкуственият разсъдък ", съобщи още Путин.Източник: Иво Тасев/БТА

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР