Технологичният стартъп ексЕйАй (xAI) ще представи утре своята нова дигитална

...
Технологичният стартъп ексЕйАй (xAI) ще представи утре своята нова дигитална
Коментари Харесай

Илън Мъск представя утре нова технология за изкуствен интелект

Технологичният стартъп " ексЕйАй " (xAI) ще показа на следващия ден своята нова цифрова технология, обвързвана с изкуствен интелект. Това заяви съоснователят на компанията Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, в обява в обществената мрежа " Екс " (X), съобщи Си Ен Би Си.

" Утре " ексЕйАй " ще пусне първия си изкуствен интелект на определена група консуматори ", написа Мъск, добавяйки, че " в някои значими аспекти това е най-хубавото, което съществува сега ".

Компанията за създаване на цифрови принадлежности, боравещи с изкуствен интелект, чието начало бе оповестено от Мъск през юли, се стреми да " разбере същинската природа на Вселената ", съгласно формалната й страница. Мъск се надява " ексЕйАй " да се конкурира в региона на изкуствения разсъдък с " Оупън Ей Ай " (OpenAI), " Google " (Google) и " Антропик " (Anthropic), фирмите, седящи надлежно зад чатботовете " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT), " Бард " (Bard) и " Клод " (Claude). Съобщава се, че напролет Мъск е обезпечил хиляди високопроизводителни процесори от американския производител " Енвидиа " (Nvidia). Точно този вид процесори са нужни за създаване на огромни езикови модели, посредством които действат чатботовете с изкуствен интелект.

През април Мъск показа детайлности към проектите си за нов инструмент с изкуствен интелект, носещ наименованието " ТрутДжиПиТи " (TruthGPT), в изявление за телевизия " Фокс нюз ". Тогава той сподели, че се опасява, че съществуващите компании за изкуствен интелект дават приоритет на системи, които са " политически правилни ".

Според Грег Янг, съосновател на " ексЕйАй ", стартъпът ще се задълбочи в " математиката на дълбокото образование " - аспект на изкуствения разсъдък, както и ще създаде " доктрина за всичко " за огромни невронни мрежи, с цел да придвижи изкуствения разсъдък " на идващото равнище ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, и Джаред Бирчал, който взе участие в някои от начинанията на шефа на " Тесла ", сътвориха компанията през март. На срещата си с английския министър председател Риши Сунак Мъск съобщи, че изкуственият разсъдък ще докара до това, че на човечеството към този момент няма да му се постанова да работи, а главният въпрос в бъдеще ще бъде намирането на смисъла на живота, заяви Би Би Си.

Първата по рода си среща на върха се организира в Блетчли Парк в Бъкингамшър, Англия. В продължение на два дни софтуерни ръководители, специалисти и политици обсъждаха основите на регулирането и безвредното потребление на технологиите за изкуствен интелект.

По време на срещата на върха няколко огромни софтуерни компании и страни подписаха непринудено съглашение, което разрешава на държавните управления да тестват най-новите модели на изкуствен интелект за опасности за обществената непоклатимост и националната сигурност.

Към контракта се причислиха редица огромни софтуерни компании, измежду които OpenAI, Гугъл DeepMind, Amazon, Mistral, Microsoft и Meta.

На въпрос на английския министър председател какво мисли за самодейността, притежателят на обществената платформа " Екс " изрази своята поддръжка, тъй като, както се изрази той, " през годините разбрахме, че е хубаво да има рефери ".

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, счита, че едно от най-трудните провокации на бъдещето ще бъде намирането на смисъла на живота.

Близък другар и най-хубавият преподавател

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, нееднократно е приказвал за заплахите от изкуствения разсъдък - малко преди срещата на върха той насочи предизвестие, че изкуственият разсъдък може да докара до изгубването на човечеството.

Наред с други неща, Сунак и Мъск разискаха евентуалните изгоди от изкуствения разсъдък. " Един от синовете ми мъчно намира другари: в това отношение другар под формата на изкуствен интелект би могъл да бъде отлично решение за него ", призна Мъск. Според милиардера в региона на образованието изкуственият разсъдък може да бъде " най-хубавият и най-търпеливият преподавател ".

В търсене на смисъла на живота

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, има вяра, че в бъдеще развиването на изкуствения разсъдък ще докара до това, че на хората към този момент няма да им се постанова да работят.

" Свидетели сме на най-разрушителната мощ в историята. Ще пристигна ден, когато към този момент няма да е належащо да работите - ще можете да работите за лично наслаждение, само че изкуственият разсъдък ще може да прави безусловно всичко ", предвижда той.

" Това има своите плюсове и минуси ", продължи Мъск. " Едно от най-трудните провокации на бъдещето ще бъде намирането на смисъла на живота. "

Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, поддържа поканата на Англия за присъединяване на представител на Китай в срещата на върха, като означи, че " в случай че те не вземат участие, няма смисъл от тази [среща на върха] ". Тази среща на върха ще остане в историята като доста значима, добави той.

През март тази година Мъск, дружно с други водещи фигури в региона на създаването на изкуствен интелект, подписа отворено писмо, в което предложи да се направи пауза в развиването на този тип технологии, до момента в който бъдат създадени и въведени в приложимост надеждни протоколи за сигурност. Критиците обаче допускат, че този ход може да е опит за печелене на време, защото милиардерът се пробва да настигне OpenAI, която закупи популярност в бранша, откакто пусна своя чатбот ChatGPT преди съвсем година, написа в. " Файненшъл таймс ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР