Технологичният и икономически прогрес през последните години изведоха трейдинга на

...
Технологичният и икономически прогрес през последните години изведоха трейдинга на
Коментари Харесай

Краткосрочни или дългосрочни инвестиции

Технологичният и стопански напредък през последните години изведоха трейдинга на едно напълно ново равнище. Днес вложенията са се трансформирали в част от всекидневието освен на експертите, които се занимават с търговия на международните тържища и пазари, само че и на начинаещите в трейдинга Все повече хора избират другите капиталови благоприятни условия (местни или задгранични, действителни или финансови) като средство за увеличение на капиталите си.

Видове вложения

В света на трейдинга има голям брой и разнородни благоприятни условия. Затова е значимо всеки трейдърда познава другите варианти за вложение, които са разполагаем, с цел да може да избере най-правилната тактика по отношение на потребностите, уменията и финансовите си благоприятни условия.

Пазарът на скъпи бумаги предлага многообразие от благоприятни условия за вложителите, само че пред тях стои и значим избор: да влагат -краткосрочно или дълготрайно. Всяка от тези тактики има своите преимущества, само че и крие своите опасности. Запознайте се с тях, с цел да оределите кой ще бъде сполучливият за Вас метод.

Какво съставляват краткосрочните вложения (Day Trading)?

Краткосрочните вложения (известни още като Day Trading) са тактика, при която вложителят купува или продава финансови принадлежности в границите на един търговски ден. Такива финансови принадлежности могат да бъдат да вземем за пример акции, валути или криптовалути. Този вид вложения се асоциират с бързи решения и извънредно динамичен трейдинг метод.

Предимства на Day Trading-а

 
Бързи облаги - избралите този вид вложения се стремят да се възползват оптимално от краткосрочните съмнения на пазара. Потенциалната реализация на облаги се случва в границите на един търговски ден.

Активно присъединяване - Day Trading-ът е подобаващ за всички, които имат опцията да вземат участие интензивно на пазарите и да наблюдават от близко придвижването на цените. Трейдърите би трябвало да са подготвени за бързи решения., като потреблението на разнообразни трейдинг принадлежности като metatrader 5 дават опция за построяването на подобаващи тактики за краткосрочно вложение.

Ливъридж в границите на деня - трейдърите, които се стопират на краткосрочните вложения, постоянно ползват ливъридж, който им дава опция да усилят покупателната си дарба и евентуалната възвръщаемост. Важно е да се има поради обаче, че това води и до увеличение на риска.
 

Без нощен риск - защото краткосрочните вложения са в границите на деня, трейдърите не държат отворени позиции през нощта. По този метод се отстрани рискът от пазарни придвижвания през нощта, което може да повлияе на портфейлите им. Недостатъци на Day Trading-а
Висок риск - трейдърите, които избират краткосрочното вложение, употребяват волатилността на пазара, печелейки от ценовите придвижвания. Въпреки това, бързите пазарни колебаниямогат да доведат до обилни загуби, в случай че не се подходи с нужното внимание.

Сериозна инвестиция на време - Day Trading-ът несъмнено изисква сериозна инвестиция на време., защото трейдърите би трябвало да наблюдават пазарите през целия ден.
Добри трейдинг умения - с цел да бъде Day Trading-ът сполучлив, е нужен необятен набор от знания по механически разбори, схващане на пазарни знаци и на разнообразни трейдинг тактики. ЕТо за какво краткосрочните вложения може да се окажат предизвикателни за начинаещите в света на трейдинга.Какво са дълготрайни вложения?

Дългосрочните вложения са тактика, при която вложителят купува активи за да ги задържи за по-дълъг интервал от време. При този метод водещо е убеждението, че разтърсванията на краткосрочния пазар ще се компенсират от растежа на дълготрайната инвестиция във времето.

Предимства на дълготрайните вложения
Устойчива трейдинг тактика - дълготрайните вложения са се доказаликато сполучлива тактика във времето. Това е по този начин поради наклонността акциите да се покачват в дълготраен проект. Това разрешава на вложителите да се възползват от общия пазарен напредък.

Не изисква прекомерно доста време - дълготрайните вложения не изискват толкоз непрекъснато наблюдаване на пазарите, както го изисква Day Trading-ът. Или другояче казано - тази тактика е подобаваща за тези, които имат по-пасивен метод на вложение.

Потенциал за напредък - дълготрайните вложители имат опцията да се възползват от реинвестиране на дивиденти и напредък на вложенията. Това може да докара до забележителна възвръщаемост с течение на времето.

По-малко стресови вложения - това се дължи на обстоятелството, че вложенията не се въздействат от краткосрочните съмнения на пазара, както е при Day Trading-а.
 

Недостатъци на дълготрайните вложения

Волатилност на пазара - тя може да докара до пазарни спадове, които да обиден капиталовите портфейли.

Проблеми с ликвидносттта - допустимо е дълготрайните вложители да срещнат нтрудности при продажбата на огромни позиции за къс интервал от време.

Изискват самообладание - от време на време може да отнеме години, преди да има забележителна възвръщаемост. Нетърпението от своя страна може да докара до взимане на неопритамлни капиталови решения..

Заключение

И краткосрочните, и дълготрайните вложения имат своите преимущества. Изборът на вярната тактика зависи от задачите, наличния експертен опити тркущата финансова обстановка.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР