Технологичният гигант съобщи в сряда, че обмисля използването на RISC-V,

...
Технологичният гигант съобщи в сряда, че обмисля използването на RISC-V,
Коментари Харесай

Huawei обмисля създаването на чип с отворен код ако забраната на САЩ продължи

Технологичният колос заяви в сряда, че обмисля потреблението на RISC-V, тип отворена архитектура за чипове, в случай че американското държавно управление продължи с рестрикциите върху достъпа до последните технологии на английската компания ARM.

Сю Джъдзюн, ротационен ръководител на Huawei, сподели в изявление, че компанията към този момент има неопределен лиценз за технологията V8 на ARM, по тази причина възбраната на Съединени американски щати не визира сегашния график за стартиране на чипове.

„ Ако новите технологии на ARM не са налични в бъдеще, ние можем да използваме RISC-V архитектура, която е отворена за всички компании. Предизвикателството не е непреодолимо ", сподели още Сю Джъдзюн.

Huawei употребява архитектурата на ARM при дизайна на доста от чиповете си за смарт телефони, сървъри и други приложения. Вашингтон обаче забрани на китайската компания да получава всякаква технология, произлизаща от Съединени американски щати без особено утвърждение от държавното управление. Въпреки че ARM е основана във Англия, някои от основните й технологии се създават в Съединени американски щати и тя е длъжна да се съобрази с рестрикциите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР