Технологичният гигант от САЩ Епъл (Apple) отново стана най-скъпата компания

...
Технологичният гигант от САЩ Епъл (Apple) отново стана най-скъпата компания
Коментари Харесай

Това отново е най-скъпата компания в света

Технологичният колос от Съединени американски щати " Епъл " (Apple) още веднъж стана най-скъпата компания в света, заемайки челното място от друга американска компания - " Майкрософт " (Microsoft), съобщи Ройтерс. Това се случва на фона на продължаващата конкуренция и вложения на производителя на " айФон " (iPhone) в технологии за изкуствен интелект, отбелязва осведомителната организация.

Вчера акциите на " Епъл " скочиха с съвсем 4 на 100 до рекордните 215,04 $ за брой, което увеличи пазарната капитализация на компанията до 3,29 трилиона $. Тази на " Майкрософт " бе 3,24 трилиона $, изоставайки от " Епъл " за първи път от пет месеца.

Ръстът на акциите идва, когато софтуерният борсов показател " Насдак " (Nasdaq) доближи рекорден връх заради нови признаци на изстудяване на инфлацията в Съединени американски щати.

Във вторник книжата на " Епъл " се покачиха с повече от 7 на 100, откакто софтуерната компания от Съединени американски щати показа набор от функционалности с потребление на изкуствен интелект и софтуерни усъвършенствания за своите устройства - ход, който съгласно няколко анализатори ще ускори продажбите на " айФон ".

На годишната конференция за разработчици на " Епъл " по-рано тази седмица ръководителите, в това число основният изпълнителен шеф Тим Кук, разкриха повече детайлности за това по какъв начин гласовият помощник " Сири " (Siri) ще може да взаимодейства със известия, имейли, календар, както и приложения на трети страни.

Лидерът в производството на чипове за изкуствен интелект " Енвидиа " (Nvidia), чиято пазарната стойност за малко изпревари тази на " Епъл " предходната седмица, е повишен във връзка с пазарна оценка с колосалните 154 на 100 тази година. По-рано през днешния ден пазарната капитализация на компанията за видеокарти и чипове доближи 3,11 трилиона $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР