Технологичният гигант Facebook отбеляза спад на дневните си активни потребители

...
Технологичният гигант Facebook отбеляза спад на дневните си активни потребители
Коментари Харесай

За първи път в историята на Facebook дневните активни потребители намаляха

Технологичният колос Фейсбук означи спад на дневните си дейни консуматори (DAU) за първи път в 18-годишната си история. Това съобщи BBC.

Компанията майка на Фейсбук Meta Networks заяви, че през последните три месеца на 2021 година броят на дейните консуматори е намалял до 1,929 млрд. в сравнение с 1,930 млрд. през предходното тримесечие. Фирмата също по този начин предизвести за забавяне на растежа на приходите в изискванията на конкуренция от страна на платформи като TikTok и YouTube.

Акциите на Meta поевтиняха с повече от 20% след новината. Спадът изтри към 200 милиарда $ от борсовата стойност на компанията. Акциите на други обществени медии, измежду които Twitter, Snap и Pinterest, също записаха внезапно понижение в цената.

Главният изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг коментира, че растежът на продажбите на компанията е бил обиден, така като аудиторията, изключително по-младите консуматори, е напуснала и се е трансферирала при съперници. Той е уверен, че вложенията във видео и виртуална реалност ще се изплатят, както предходните в мобилната реклама и Instagram Stories. Но и означи, че по време на предходните промени в тактиката на фирмата не се е налагало да се бори с огромен съперник.

" Екипите се оправят сносно и продуктите се развиват доста бързо. Нещото, което е ненапълно неповторимо в този момент, е, че TikTok към този момент е толкоз огромен съперник и продължава да пораства с много бързи темпове ", уточни Зукърбърг.

Meta, която има втората по величина платформа за цифрова реклама в света след Гугъл, също по този начин съобщи, че е била наранена от промените в отбраната на персоналните данни в операционната система на Apple. Според основния финансов шеф Дейв Уехнър измененията са затруднили насочването и измерването на рекламите на марките във Фейсбук и Instagram и могат да окажат въздействие  " от порядъка на 10 милиарда $ "  за тази година.

Общите доходи на Meta, които в по-голямата си част идват от реклама, набъбнаха до 33,67 милиарда долара през последните три месеца на 2021 година Фирмата предвижда приходи между 27 и 29 милиарда долара за идващото тримесечие, което е по-малко от упованията на анализаторите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР