Технологичният гигант Amazon ще съкрати повече от 18 000 служители,

...
Технологичният гигант Amazon ще съкрати повече от 18 000 служители,
Коментари Харесай

Масови уволнения в Amazon

Технологичният колос Amazon ще редуцира повече от 18 000 чиновници, за понижаване на разноските. Съкратените ще са към 6% от 300 000 корпоративна работна мощ на компанията.
Прочетете още
Засегнатите служащи ще бъдат осведомени от 18 януари.

Това заяви в записка до личния състав основният изпълнителен шеф Анди Джаси, представен от BBC. Припомняме, че през ноември Amazon съобщи, че стартира кръг от съкращения, само че не уточни колко работни места ще редуцира.

Ние предоставяме пакети, които включват компенсации и външна поддръжка за намиране на работа съкратените ", сподели Джаси. Amazon е издържала на несигурни и сложни времена в предишното и ще продължим да го вършим. "

Не се прецизира къде се намират засегнатите чиновници, само че компанията ще комуникира с организации, които съставляват чиновниците " където е използвано в Европа ".

Това се случва на фона на закриването на хиляди работни места в софтуерната промишленост, защото компаниите виждат закъснение на продажбите на фона на възходящите опасения за стопански спад.

Компанията към този момент вкара заледяване на наемането и спря някои от разширенията на складовете си, предупреждавайки, че е наела прекомерно доста чиновници по време на пандемията.

Amazon също по този начин предприе стъпки за затваряне на някои елементи от бизнеса си, отменяйки планове като персонален робот за доставка.

Цената на акциите на Amazon падна с повече от 40% предходната година, защото се бори със забавянето на онлайн продажбите. Други огромни софтуерни компании към този момент оповестиха огромни съкращения, защото понижават разноските.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР