Технологичният гигант Амазон изглежда е сериозен в намерението си да

...
Технологичният гигант Амазон изглежда е сериозен в намерението си да
Коментари Харесай

С ново придобиване "Амазон" направи крачка в здравеопазването

Технологичният колос " Амазон " наподобява е сериозен в желанието си да влезе на пазара на опазването на здравето. Сделката, с която потвърждава това, обаче тормози вложителите, написа уеб сайтът The Verge.

След месеци спекулации компанията удостовери, че ще придобие фармацевтичния стартъп PillPack. Резултатът от известието късно вечерта в четвъртък бе срив на акциите на " обичайна " промишленост, сигнал за разтърсвания на пазара на медикаментите в Съединените щати.

Според TechCrunch двете компании са сключили договорката за малко под 1 милиарда $. Цената не е била обявявана досега, само че в прессъобщение двете компании споделиха, че чакат да я завършват през втората половина на 2018 година

PillPack е онлайн стартъп, който дава на клиентите достъп до медикаменти, изписани с рецепта, в тъкмо избрани дози, в 49 щата. Компанията употребява лична операционна система, с която провежда пациентски и фармацевтични данни (PharmacyOS). За " Амазон " най-важна е комбинацията от опита във фармацевтичната промишленост и фокуса върху технологиите, дружно с обстоятелството, че PillPack " усъвършенства значимо живота на клиентите си ".

Експерти предизвестяват, че светът на медикаментите е доста по-сложен от въпроса за избрани доставки. Все отново придобиването не е първата стъпка на " Амазон " в бранша - през януари дружно Джей Пи Морган и конгломерата " Бъркшър Хатауей " тя разгласи, че ще сътвори самостоятелна компания, с цел да преобрази опазването на здравето за чиновниците си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР