Технологичният американски гигант Microsoft е провел разследване на забъркването на

...
Технологичният американски гигант Microsoft е провел разследване на забъркването на
Коментари Харесай

Microsoft разследвал любовна афера на Бил Гейтс със служителка

Технологичният американски колос Microsoft е провел следствие на забъркването на съоснователя на компанията Бил Гейтс със служителка преди съвсем 20 години, откакто през 2019 година ѝ е било казано, че той се е опитал да стартира сантиментална връзка с дамата, оповестиха от компанията, представени от " Ройтерс ".

Microsoft прецизираха, че са получили уведомление през втората половина на 2019 година, че Гейтс " се е опитал да стартира интимни връзки със чиновник на компанията през 2000 година ", посочи представител на Microsoft в изказване.

" Комитет на Управителния съвет прегледа загрижеността, подкрепят от външна адвокатска адвокатска фирма за осъществяване на задълбочено следствие. По време на следствието Microsoft оказва необятна поддръжка на служителя, който е изразил загрижеността ", се споделя в изказването.

" Уолстрийт джърнъл " написа през вчерашния ден, че бордът на Microsoft е решил, че ангажираността на Гейтс със служителката е неуместна и той би трябвало да се отдръпна през 2020 година, базирайки се на осведомени.

Говорителят на Microsoft отхвърли да разяснява дали бордът е решил, че Гейтс би трябвало да отиде.

В изказване пред Wall Street Journal представител на Гейтс съобщи, че решението му да напусне борда на Microsoft няма нищо общо с присъединяване му със чиновник.

" Имаше спекулация преди съвсем 20 години, която завърши по другарски метод. Решението на Бил да премине отвън борда по никакъв метод не беше обвързвано с този въпрос ", се споделя в изказването.

" Всъщност той беше изразил интерес да отдели повече време за своята филантропия, започвайки няколко години по-рано. "

Говорител на фондация " Гейтс " съобщи пред Ройтерс, че е застанал на мястото на изказването пред вестника.

Милиардерът, който е съосновател на Microsoft през 1975 година и е бил негов изпълнителен шеф до 2000 година, съобщи през март 2020 година, че се отдръпва от борда, с цел да се концентрира повече върху филантропията.

Гейтс и брачната половинка му Мелинда подадоха молба за бракоразвод по-рано този месец след 27 години брак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР