Технологичният акселератор на HTC - VIVE X, е избрал българска

...
Технологичният акселератор на HTC - VIVE X, е избрал българска
Коментари Харесай

HTC финансира българска технологична компания

Технологичният акселератор на HTC - VIVE X, е избрал българска компания в следващия рунд на финансиране на софтуерни стартъпи. Родният екип на " Quark VR " е един от осемте, които са включени в програмата в Сан Франциско.

Продуктът на софийския екип " отрязва кабелите " на най-високотехнологичните платформи за виртуална и добавена действителност. Чрез едноименния програмен продукт производителите на платформи като HTC Vive и Oculus Rift ще могат да ги вършат безжични, което усилва неимоверно качеството на преживяването за крайния консуматор. Подобно усъвършенстване ще помогне и за доста по-бързото разгръщане на V/А/МR (Virtual/Augmented/Mixed Reality) пазара.

" Имаме изцяло функционален първообраз на безжичен HTC Vive, работещ с нашата технология за компресия и стрийминг ", споделя Красимир Николов, съосновател на Quark VR. " Някои от най-големите VR вложители в света желаеха среща с нас и при заминаването ми към Силициевата котловина идната седмица предстоят доста забавни диалози. "

Благодарение на инвестицията, размерът на която не се прецизира, компанията стартира да търси и нови членове на екипа.

Общият бюджет на VIVE X е 100 милиона $. Освен финансова помощ, Quark VR ще получат и техническа помощ, както и опцията да се срещнат и да беседват с водачи в бранша. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР