Технологичните гиганти Apple, Amazon и Alphabet - компании с обща

...
Технологичните гиганти Apple, Amazon и Alphabet - компании с обща
Коментари Харесай

Икономическите сътресения нанесоха удар на бизнесите на Apple, Alphabet и Amazon

Технологичните колоси Apple, Amazon и Alphabet - компании с обща пазарна стойност, доближаваща се 5 трилиона $, разгласиха разочароващи резултати четвъртото тримесечие. Изглежда, че икономическото закъснение понижава търсенето на електронни устройства и освен - спад има и при облачни услуги и цифровата реклама, написа Bloomberg.

Акциите и на трите компании регистрираха спад в следборсовата търговия, като тези на Amazon паднаха с 6,6%, а Alphabet загуби 6,4%, Apple - 5,6%.

Продажбите на Apple са паднали повече от прогнозите на анализаторите през през посочения интервал, ударени от забавените покупки на iPhone и Mac. Приходите на Amazon понижават, поради слабото потребителско търсене на артикули онлайн. Резултатите на компанията майка на Гугъл Alphabet се разминаха с прогнозите на Wall Street, след бизнеса с реклами се е свил.

И трите огромни софтуерни компании, подчертаха, че имат проекти, по които работят, с цел да преодолеят спада. Главният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай разчита на изкуствения разсъдък като метод за възстановяване на резултатите от търсенето и други артикули.

Недобрите резултати на Apple през последното тримесечие се дължат на рестриктивните мерки на веригата за доставки, изключително в Китай, където обвързваните с Covid блокировки попречиха производството и не позволяваха на потребителите да пазарят във физически магазини. Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук разяснява, че разхлабването на ограниченията в Китай оказва помощ за възстановяване на вероятността.

Главният изпълнителен шеф на Amazon Анди Джаси желае да понижи разноските,като част от тактиката. " Мисля, че приоритет номер 1, на който отстранявам време с екипа, е намаляването на разноските ни за обслужване в нашата оперативна мрежа ", съобщи Джаси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР