Технологичната компания X Corp. на милиардера Илон Мъск и компания

...
Технологичната компания X Corp. на милиардера Илон Мъск и компания
Коментари Харесай

Първо придобиване за Twitter - Мъск купи платформа за обяви за работа

Технологичната компания X Corp. на милиардера Илон Мъск и компания майка на Twitter, направи първото си придобиване. Компанията купи платформата за разгласи за работа и набиране на гении в софтуерната сфера, наречена Laskie, заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Сделката е завършила напълно неотдавна, а информация демонстрира, че уеб страницата на Laskie към този момент не е наличен. Дейността на компанията е да свързва гении от софтуерната сфера с евентуални работодатели.

Придобиването съставлява една от първите огромни начинания на милиардера, откогато той купи обществената платформа Twitter за 44 милиарда $ през октомври. Голяма част от дейностите на Мъск от този момент доведоха до стесняване на услугата, като се стартира от от уволнението на огромна част от личния състав до понижаване намаляване на някои по-достъпни преди услуги на платформата.
 Мъск откри нов изпълнителен шеф на Twitter, ето коя е
Мъск откри нов изпълнителен шеф на Twitter, ето коя е

Линда Якарино отговаряше за рекламните продажби в NBCUniversal

Наскоро Мъск назначи основен изпълнителен шеф на Twitter, най-вероятно с цел да усъвършенства репутацията на компанията измежду рекламодателите. Новият началник ще е Линда Якарино - върховен управител от NBCUniversal, която ще заеме поста до месец. Тя стана част от NBCUniversal през 2011 година след 15 години в Turner Entertainment и се счита, че е нейна заслуга влизането на рекламния бизнес на компанията в цифровата ера.

Ексцентричният милиардер заяви, че възнамерява да трансформира Twitter в " приложение за всичко " с разнообразни функционалности, които да притеглят нови консуматори, в това число финансови услуги.

Не е ясно по какъв начин Мъск възнамерява да интегрира Laskie в своята холдингова компания. Основателят на компанията, Крис Баке, е плодороден туитър на вирусни вицове и мнения за софтуерната промишленост, с повече от 140 000 почитатели, в това число Мъск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР