Технологичната компания Гугъл (Google) обжалва пред Съда на Европейския съюз

...
Технологичната компания Гугъл (Google) обжалва пред Съда на Европейския съюз
Коментари Харесай

Гугъл обжалва пред Съда на ЕС антитръстова глоба за над 2,4 милиарда евро

Технологичната компания " Google " (Google) апелира пред Съда на Европейския съюз наложената й от Европейски Съюз антитръстова санкция в размер на 2,42 милиарда евро (2,6 милиарда долара). Компанията е санкционирана поради пазарна корист, обвързвана с нейна услуга за извършване на покупки, само че тя твърди, че регулаторите не са съумели да потвърдят, че практиките са в прорез със свободната конкуренция, съобщи Ройтерс.

  " Google " се обърна към Съда на Европейския съюз (СЕС), откакто през 2021 година Общият съд на Европейски Съюз отхвърли оспорването на санкцията, наложена й от Европейски Съюз през 2017 година

Адвокатът на " Google " Томас Граф сподели, че Европейската комисия не е съумяла да потвърди, че особеното отношение на компанията към съперниците й е корист и че особеното отношение единствено по себе си не е срещу свободната конкуренция.

" Компаниите не се конкурират, като третират съперниците еднообразно със себе си. Те се конкурират, като ги третират по друг метод. Целият смисъл на конкуренцията е една компания да се разграничи от съперниците. Не да се приспособява към тях, тъй че всички да са идентични ", сподели Граф пред състав от 15 съдии.

Адвокатът на Европейска комисия Фернандо Кастило де ла Торе отхвърли причините на " Google ", заявявайки, че компанията е употребила своите логаритми, с цел да облагодетелства незаслужено услугата си за сравняване на цени при извършване на покупки, в нарушаване на антитръстовите закони на Европейски Съюз.

Очаква се Съдът на Европейски Съюз да се произнесе по случая през идните месеци.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР