Технологичната компания Google се изправя в съда по обвинение за

...
Технологичната компания Google се изправя в съда по обвинение за
Коментари Харесай

4,4 милиона души съдят Google за общо $4,29 милиарда

Технологичната компания Гугъл се изправя в съда по обвиняване за нелегално събиране на персонална информация от консуматори. Искът е в размер на 3,2 милиарда паунда (4,29 милиарда долара), написа Bloomberg.

Групата, представляваща консуматори на iPhone във Англия, позната като Гугъл You Owe Us, към този момент наброява 4,4 милиона души. Тя твърди, че Alphabet Inc. нелегално е събирала персонални данни, като е заобикаляла настройките за дискретност на Apple Inc. Тепърва евентуалните вреди би трябвало да бъде избрани, споделя Гугъл в документи, само че групата желае всеки обиден да получи по 750 паунда, в случай че завоюват делото. Самата софтуерна компания отхвърля обвиняванията.

Поверителността на персоналните данни на потребителите е гореща тематика за най-големите софтуерни компании в света, изключително след фиаското с присъединяване на Фейсбук и Cambridge Analytica, който приключи с банкрут на второто сдружение.

През 2015 година Apple разреши на потребителите на iPhone и iPad да конфигурират стратегии на своите устройства, които блокират реклами на интернет страниците, като по този начин им даде повече надзор върху това по какъв начин информацията им е била събиране и употребена.

Групата твърди, че Гугъл е употребила логаритъм, който разрешава на разработчиците да наблюдават информацията за посетени интернет страници и да събират персонална информация. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР