Технологичната група Wärtsilä и WEC Energy Group обединиха усилията си,

...
Технологичната група Wärtsilä и WEC Energy Group обединиха усилията си,
Коментари Харесай

Най-големият търговски двигател заработи с водородна смес за първи път в историята

Технологичната група Wärtsilä и WEC Energy Group сплотиха напъните си, с цел да изпитат сполучливо опциите на мотор Wärtsilä, работещ с гориво, смесено с 25 % водород.

Това събитие бележи тестването на най-големия в комерсиалната мрежа еластичен балансиращ мотор, който в миналото е работил с атомна горивна примес, което е първо достижение в света.

Това се споделя в прессъобщение на групите, оповестено в четвъртък.

Институтът за проучване на електрическата сила (EPRI) също взе участие в тестванията и удостовери опцията за разбъркване на водород с природен газ за потребление в действителен мотор на Wärtsilä. 

Тестовете продължиха три дни и демонстрираха опциите на мотора за взаимно изгаряне на водородни смеси, като демонстрираха ясни усъвършенствания в успеваемостта на мотора и понижени излъчвания на парникови газове, като в същото време останаха в сходство с излъчванията на NOx. 

Тези проби дават ясни доказателства, че технологията на моторите на Wärtsilä може да обезпечи устойчиви на бъдещето енергийни решения, които имат голям принос за декарбонизирани интервенции. Резултатите от тестванията с горивна примес от водород и природен газ са изключителни. Продължаваме да създаваме и усъвършенстваме нашите мотори за работа с устойчиви горива и чакаме до 2026 година да разполагаме с идея за мотор и електроцентрала за работа с чист водород.

Аня Фрада, основен действен шеф на Wärtsilä Energy.

Подкрепа за бъдеще с нулеви чисти излъчвания

Вицепрезидентът на EPRI по въпросите на енергийните доставки и нисковъглеродните запаси Нева Еспиноза добави, че организацията форсира внедряването на цялостното портфолио от чисти енергийни технологии в поддръжка на бъдещето с нулево чисто ползване.

Този демонстрационен план с Wärtsilä и WEC Energy Group е от значително значение, защото демонстрира капацитета на смесването на водород в мотори, работещи с природен газ. Поуките от този план ще бъдат споделени с енергийната промишленост, с цел да се реализира по-нататъшен прогрес към задачите за дълбока декарбонизация.

Използването на възобновими енергийни източници, като вятърна и слънчева сила, се усилва, което основава благоприятни условия за произвеждане на водород за дълготрайно предпазване на сила от непотребната възобновима сила. Водородът е изключително екологосъобразен, защото изгаря, без да създава въглеродни излъчвания, в това число CO2. 

Много се радваме, че ще поемем водеща роля в изследването на капацитета на тази технология, защото се фокусираме върху обезпечаването на клиентите с налична, надеждна и чиста сила. Тъй като вкарваме в употреба повече възобновима сила, би трябвало да подсигуряваме, че можем да поддържаме осветлението, когато слънцето не грее и вятърът не духа. Резултатите от този план са сериозен индикатор, че тези блокове могат да работят с горива с доста ниски или никакви въглеродни излъчвания.

Гейл Клапа, изпълнителен ръководител – WEC Energy Group. 
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР