Техногигантът Google не успя да убеди Общия съд на Европа

...
Техногигантът Google не успя да убеди Общия съд на Европа
Коментари Харесай

Google успя да намали глобата си от ЕС за €4,3 млрд. с 5%

Техногигантът Гугъл не съумя да убеди Общия съд на Европа да анулира решението на Еврокомисията по антитръстовия случай на Android и решението й да наложи на компанията санкция от 4,3 милиарда евро, само че реализира понижение с 5% при обжалване, заяви Engadget.

Това значи, че компанията ще би трябвало да заплати " единствено " 4,125 милиарда евро. Общият съд на Европейски Съюз удостовери решението на Европейски Съюз, съгласно което компанията е злоупотребила с господстващото си състояние на пазара, когато е задължила производителите на Android устройства да конфигурират авансово нейни приложения и едноименната търсачка.

Европейска комисия реши през 2018 година, че по този начин Гугъл е циментирала господстващата си позиция в общото търсене в интернет. Близо 80% от смарт устройствата в Европейски Съюз работят с Android, а хората постоянно се задоволяват с вариантите по дифолт - доста консуматори даже не знаят, че имат други.

Според анализаторите, това е сериозен удар против Гугъл и отваря път към още регулации и ограничавания на всички монополисти онлайн. 

Сумата е толкоз огромна точно поради търсачката - компанията печели множеството от приходите си от реклами около нея. За тях над 4 милиарда $ обаче не са толкоз сериозна сума. Според Statista рекламните доходи на Гугъл за предходната година възлизат на 209,49 милиарда $.

Гугъл също така се е стремял да не разреши развиването и наличието на пазара на устройства, работещи с разнообразни от тяхната версия на Android. Операционната система се поддържа интензивно от Гугъл, само че ядрото й е изцяло безвъзмезден свободен програмен продукт.

От компанията предстоящо настояват, че Android постоянно е давал повече благоприятни условия на потребителите, а не по-малко.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР