Техниката, която България притежава и е изпратила в Турция, е

...
Техниката, която България притежава и е изпратила в Турция, е
Коментари Харесай

Експерт: България изпрати в Турция техника по европейски стандарт

Техниката, която България има и е изпратила в Турция, е по европейски стандарт, изясни пред Нова телевизия Красимир Димитров, шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община. По думите му страната ни разполага с уреди за търсене и избавяне с камери, къртачи, флексове и съвременно положително осветяване.

„ Бързо се мобилизирахме, с помощта на позвъняването и бързата съгласуваност на президента Румен Радев и госпожа Фандъкова, която ни подреди до 2 часа и половина да активизираме екип за търсене и избавяне, който да тръгне към Летище София ”, сподели още Димитров. От екипа му потеглят 15 души, които се оказват и първите пристигнали на терен спасители от страна в Европейския съюз. След нас пристигнали и екипи от Румъния и Унгария.

Директорът на „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община изясни, че организацията в Турция към този момент е добра и изрази вяра да бъдат открити допустимо най-вече оживели. България е изпратила и коли за търсене. „ Два автомобила високо проходими – единият е алпийски автомобил с алпийско съоръжение за търсене и избавяне с алпийски способи. Вторият автомобил е аварийно-спасителен с цялата техника и едно ремарке, което ни е в подготвеност при трусове с цялата техника налична. То е на вид резервоар ”, разясни Димитров.

Той изясни по какъв начин тъкмо протича претърсването. „ Първата крачка – това, което няма да видите по репортажите, е да се почисти напълно периметърът от хора, изключване на всички мобилни телефони и всичко, което има тон, и стартира претърсването единствено с уреди за търсене под отломки и камери. Започва интензивно и по-късно солидно претършуване един до различен, с цел да се чуе дали има тон от някъде. Тези уреди, които търсят хората, са чувствителни. Те търсят сърдечна активност, дишане. След това към този момент като се открие, се поставя едно знаменце, че има място, където се чуват звуци или че има хора, и тогава към този момент стартират дейностите по откопаване и повдигане на детайлите безвредно, тъй че да се извадят потърпевшите ”.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР