Техниката е висок клас и ще е за студентите по

...
Техниката е висок клас и ще е за студентите по
Коментари Харесай

След дарение с участието на инж. Петър Кънев: В ново и модерно студио ще се учат на журналистика студентите в СУ

Техниката е висок клас и ще е за студентите по публицистика, онлайн медии и книгоиздаване

В ново студио, оборудвано с висок клас компютри ще се образоват студентите във Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет. Техниката е подаяние от Съюза на печатарската промишленост в България и Полиграфическа група „ Демакс “. В студиото студентите ще се образоват по публицистика, онлайн медии и книгоиздаване.

" Ние сме под покрива на най-старата постройка на нашата Алма Матер. Сградата към този момент е на 140 години, тя е в непрекъснати поправки. Имахме потребност от ново съоръжение и съвременни станции, на които студентите да практикуват в условия, близки до действителните публицистични условия ", изясни домакинът на събитието проф. доктор Веселина Вълканова, декан на Факултета по публицистика и всеобща връзка. 

Тя дружно с господин Петър Кънев, почетен ръководител на СПИБ, инж. Красимир Илиев, ръководител на Съюза и инж. Румен Трифонов - основен секретар, както и госпожа Екатерина Николова, основен редактор на сп. „ Полиграфия “ показаха студиото и неговите благоприятни условия.  

" Споделяме  общи цели и отговорности - да приготвяме бъдещите експерти по обществени връзки в България ", обърна се проф. Вълканова към гостите на откриването. 

" Рядко се намират приятни мотиви, подобен прелестен мотив е днешният ", съобщи Петър Кънев. " Всичко стана инцидентно, бяхме при управлението на факултета и взехме решение, че е цялостен парадокс студентите от Софийския университет компетентност " Полиграфия " да нямат база, на която да се образоват. Да набират, странират и да редактират, да обработват страниците на печатни издания ", описа още Кънев.

По думите му има още неща за обзавеждане, само че занапред предстоят.

Специална грамота за полученото подаяние ще бъде връчена от зам.-ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ - проф. Георги Вълчев.

" Няма по какъв начин да не изкажа нашата гореща признателност към Съюза на печатарската промишленост в България и Полиграфическа група " Демакс " ", сподели Вълчев. По думите му няма по какъв начин България да е привлекателна, в случай че няма вложения в образованието.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР