Техническият гигант Amazon ще създаде 1000 постоянни работни места в

...
Техническият гигант Amazon ще създаде 1000 постоянни работни места в
Коментари Харесай

Amazon разкрива допълнителни 1000 работни места в Ирландия

Техническият колос Amazon ще сътвори 1000 непрекъснати работни места в Ирландия през идващите две години, с което общата работна мощ на компанията в Ирландия ще стане 5000 души. Новите позиции са за висококвалифицирани чиновници, включително инженери за разработка на програмен продукт, инженери за разработка на мрежи, инженери за създаване на системи, инженери за оптично внедряване, инженери за бази данни, инженери за разработка на стратегии и инженери за поддръжка. Освен това Amazon възнамерява да отвори и собствен нов кампус през 2022 година, информира irishtimes.com. 

Компанията също по този начин търси техници от центрове за обработка на данни и инженери от механични и електротехници, архитекти на решения, експерти по сигурността, експерти по огромни данни, мениджъри на механически стратегии, като се назначават и редица нетехнически програмни функции и мениджъри на сметки.

Значителен брой от новите експерти ще бъдат основани в нейните офиси в Дъблин, само че ще има и такива, които ще работят от у дома. Amazon към този момент има няколкостотин души в Корк, Кери Лимерик и към Дъблин, които работят на цялостен работен ден от вкъщи.

" Преди да стартира цялата рецесия в Covid, ние започнахме да набираме хора да работят непрекъснато от вкъщи си за избрани работни места ", съобщи Майк Бери, началник на ирландската компания Amazon Web Services (AWS). 

В новата постройка ще има и други функционалности, в това число пространство за влизане на започващи компании и съдействие с екипите на AWS технологии. Освен това ще има пространство за потребителска зона, която да образова клиентите за AWS технологията и да организира образователни часове, взаимодействайки с инженерните екипи, защото фирмите стартират да мигрират бизнеса си в облака. 

Amazon построява базата си в Ирландия от към десетилетие.

" През последните 8 години групата е вложила към 2 милиарда евро в ирландската стопанска система. Като прибавим и подизпълнителите и доставчиците, някои от които в този момент работят с Amazon в международен мащаб, тази цифра нараства до към 5 милиарда евро. Ирландия беше първото място отвън Северна Америка несъмнено за създаване на инфраструктура за центрове за данни и по тази причина тя остава едно от най-значимите места за AWS в целия свят ", разяснява Майк Бери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР