Техническият директор на Макларън Тим Гос смята, че отборът е

...
Техническият директор на Макларън Тим Гос смята, че отборът е
Коментари Харесай

Макларън с невероятен напредък при смяната на двигателя


Техническият шеф на Макларън Тим Гос счита, че тимът е направил извънреден прогрес при адаптирането на тяхното шаси към новия мотор. Моторът на Рено има изцяло друга архитектура и напълно разнообразни условия за разлика от предходния на Хонда.

Късното удостоверение на промяната на доставчика е принудило отбора да работи интензивно през зимата. Необходими са били голям брой промени по колата. " Имахме шанс, че решението за прекосяване от Хонда към Рено пристигна таман в точния момент. Ако беше по-късно, нямаше да успеем " съобщи Гос.

" Трябваше да преконфигурираме шасито, само че успяхме да създадем това в период и без обилни взаимни отстъпки. Все отново смяната беше забележителна ". Техническият шеф разясни, че поради другата архитектура на мотора Рено, той би трябвало да бъде подложен по-напред в шасито. Той е по-опростен от мотора на Хонда, с помощта на което се печели повече свободно пространство и се съкратява самото шаси.

Renault's specific engine architecture led to a few hectic weeks of work for McLaren, but tech boss Tim Goss cal… https://t.co/ePWKHlumlh
— Junaid #JB17 (@JunaidSamodien_) 18 януари 2018 година
" Тези промени по архитектурата са вероятни единствено преди началото на сезона, когато се прави новия дизайн на колата. След това не може да ги променяш. Мисля, че свършихме фантастична работа " приключи Тим Гос.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР