Техническият директор на Лудогорец (Разград) Козмин Моци заяви в интервю

...
Техническият директор на Лудогорец (Разград) Козмин Моци заяви в интервю
Коментари Харесай

Моци: Това е една от най-трудните години, откакто съм в Лудогорец

Техническият шеф на Лудогорец (Разград) Козмин Моци съобщи в изявление за румънското издание " Проспорт ", че се надява тимът да отбрани купата си и да победи за 12-а поредна година в българското футболно състезание.

Шампионите, обаче, не държат ориста си в свои ръце, защото два кръга преди края на акцията в Първа лига изостават на точка зад водача ЦСКА.

Лудогорец към този момент завоюва трофей през сезона, откакто победи с националната купа след триумф с 3:1 над ФК ЦСКА 1948 на финала на 24 май.

" Радостта беше огромна, тъй като Лудогорец не беше печелил купата от 2014 година. Въпреки това, празненството беше по-скоро резервирано, с чаша бира или вино в хотела, тъй като имаме да вършим още работа в шампионата. Краят на сезона е доста тежък, една от най-трудните години, откогато съм в Лудогорец. Но се надяваме на 7 юни след последния кръг още веднъж да бъдем първенци ", разяснява Моци.

Лудогорец следи много футболисти, само че мъчно може да си разреши да вземе състезател от новия румънския първенец Фарул Констанца.

" Би било мъчно, тъй като не разполагаме с доста огромен бюджет за прехвърляния. Убеден съм, че има много играчи, следени от клубове в Европа, които Фарул може да продаде за много съществени пари ",

Моци разкрива, че незабавно би привлякъл 17-годишното дясно крило Адриан Мазилу, който записа 20 мача със 7 гола и 1 асистенция за отбора от Констанца през последния сезон.
 Игор Тиаго е все по-близо до трансфер в Брюж
Игор Тиаго е все по-близо до трансфер в Брюж

Такова е желанието и на новия треньор на белгийския отбор Рони Делия

" Бих взел Мазилу на секундата, както се споделя. Без планиране бих предложил 4-5 милиона евро за него, в случай че имах тази опция ", добавя той.

Моци се надява Лудогорец да избегне Фарул в първите квалификационни кръгове на Шампионската лига, в случай че въпреки всичко се пребори за купата в България.

" Първо би трябвало да станем първенци в идния под напрежение завършек на сезона. След това ми се ще да избегнем Фарул в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, тъй като те са доста противен противник. Бих предпочел да ги срещнем в по-късна фаза на шампионата, да вземем за пример в плейофите ", декларира румънецът.

Той признава, че при идването си в Разград не е очаквал да остане цели 12 години.

" Не съм си го помислял, само че времето потвърди, че тогава съм направил верния избор. Пристигнах в друг свят. Не чаках да намеря такива условия в Разград в България. И усляхме да свърмиш хубава работа дружно. Няколко пъти влязохме в групите на Шампионската лига и Лига Европа, спечелихме много национални титли ", споделя Моци.

Той си спомня за срещите с огромните футболисти, измежду които и Кристиано Роналдо с екипа на Реал (Мадрид).

" Фантастичен състезател (Роналдо), против който се изправих, когато може би беше в най-хубавата си форма. Беше най-хубавият в света по това време. За такива мачове работиш всеки ден и тези моменти са незабравими. Играхме с Ливърпул, Арсенал, ПСЖ. Не успяхме да създадем огромна изненада, само че считам, че като цяло се представихме почтено против такива велики противници като Джерард, Кавани, Ди Мария, Йозил, Стърлинг ", споделя още румънецът.

Той счита, ме най-големият призрачен сън за Лудогорец в Евротурнирите е загубата с 0:6 от Арсенал в Лондон.

" Кошмарът се случи при 0:6 от Арсенал в Лондон. Разликата като качество беше голяма. Не знаехме какво да вършим, по какъв начин да се пазиме по-добре. На противоположния полюс беше успеха над Базел (б.а. 1:0 в групите на Шампионската лига) и равенството с ПСЖ на " Парк де Пренс " (2:2) ", спомня си Моци.

Той към този момент не има намерение да се връща в родината си, с цел да работи на управителен пост в румънския футбол.

" Не в този момент! Имам още доста да изучавам. Искам да изкарам курс за състезателен шеф, да натрупам повече опит, с цел да мога да възнамерявам по-добре бъдещето. На този стадий за мен е страхотна опция, че започнах работа в управлението на Лудогорец, където имам опция да поддържам връзка с хора, които са в бизнеса от 20-30 години. Вече научих доста нови неща, само че съм наясно, че има и още доста неща, които би трябвало да схвана. Вървя малко по малко ", приключва Моци.
 Петев обмисля смяна в халфовата линия за дербито с Левски
Петев обмисля смяна в халфовата линия за дербито с Левски

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР