Техническият директор на Лудогорец – Козмин Моци, даде обширно интервю

...
Техническият директор на Лудогорец – Козмин Моци, даде обширно интервю
Коментари Харесай

Козмин Моци: Рано да говорим за селекция, имаме пълно доверие на Шимунджа

Техническият шеф на Лудогорец – Козмин Моци, даде обстойно изявление за предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT след триумфа с 2:1 над Левски за SESAME Купа на България. В него някогашният бранител на първенците направи ретроспекция на миналата година за отбора, очерта задачите за новата година, а също по този начин разяснява и възможната селекция през зимата.

Румънецът разсея и слуховете, че старши треньорът Анте Шимунджа може да бъде освободен, като изрече цялостната си поддръжка към него.

„ Доволни сме. Беше тежка година за момчета. Изиграха по 40 мача от юли месец до декември, в случай че не се греша. Вярно е, че можеше по-добре да приключим годината. За страдание не сме на първото място в шампионата. Важно бе, че спечелихме последния мач и продължаваме за Купата и в този момент би трябвало да мислим по какъв начин ще стартираме другата година. Момчетата отиват на отмора в този момент, заслужават я. Ще ги чакаме януари месец да стартираме още веднъж от нулата “.

„ За Лудогорец всеки трофей е значим. Винаги при започване на годината желаеме да играем в Шампионска лига, да спечелим Купата, Суперкупата и да станем първенци. Купата не сме я печелили доста пъти и мисля, че е време да я спечелим “.

„ Имаме работа. Щом не сме преди всичко, значи някъде сме сбъркали. Ще създадем разбор дружно с управлението, с треньорите и ще решим по кой проект би трябвало да работим, с цел да може следващата година лятото да сме още веднъж първенец на България и да играем още веднъж в Шампионска лига “.

„ Нашите момчета изиграха 15-16 мача повече от Левски. Това беше последният мач за годината. Ясно бе, че този мач беше по-тежък за нас и единствено мога да благодаря на момчетата, че се раздадоха, хвърлиха всички сили за последно да спечелим мача. Заслужавахме повече от Лигата на конференциите. Сигурен съм, че бъдещето на тези момчета ще стане още по-успешно и желая от тях единствено да се раздават, както против Левски “.

„ Още е рано да приказваме за прехвърляния. Първо би трябвало да създадем разбор, да чуем мнението на треньора. Той би трябвало да реши, в случай че има потребност от футболисти. Имаме много дълъг състав и в този момент. Още е рано. Ще имаме среща преди да тръгнем на отмора и тогава, по решение на треньора, ще търсим, в случай че би трябвало и нови футболисти “.

„ Никой от нашия клуб не е приказвал за това. Това са някакви спекулации. Ясно е, че всеки има право да си приказва каквото желае, това не значи, че е истина. Ние имаме вяра на Анте Шимунджа, знаем, че всеки работи, с цел да направи тези момчета да играят все по-добре и по-добре. Като цяло можем да кажем, че сме удовлетворени от работата на Анте и на футболистите. И ние знаем, и те знаят, че можем повече и съм сигурен, че след Нова година ще стартираме да играем по-добре и да спечелим повече точки, с цел да станем първенци “.

„ Рано е да приказваме. Ясно е, че в случай че има някаква оферта за някой от нашите футболисти, ние сме отворени да приказваме. Не мислим да продаваме някой от нашите футболисти, само че сигурно ще има предложения след тази хубава година. Не мога да ви кажа, в случай че някой футболисти ще си потегля или не в този момент “.

„ Доволни сме от ремонта и какво сме създали. Беше малко тежко да го сменим през ноември месец. Важното е, че успяхме да го създадем и, че кондицията и теренът в Разград са на най-високото равнище “, сподели Моци във връзка с ремонта на терена на „ Хювефарма Арена “.

„ ЦСКА са на първото място. Според мен не са по-добрия тим в шампионата, само че са на първото място. Трябва да работим и в най-кратко време да ги изместим от първото място. В този миг главен конкурент ни е ЦСКА “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР