Техническият директор на БФС Георги Иванов взе участие в Информационния

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов взе участие в Информационния
Коментари Харесай

Гонзо: По комунизма имахме по-лоши условия, но създавахме повече футболисти

Техническият шеф на БФС Георги Иванов взе присъединяване в Информационния ден “Държавата в поддръжка на спорта – нови благоприятни условия ”.

След това Гонзо застана пред чакащите публицисти и приказва и за проблемите в българския футбол. Емблематичният нападател на Левски от близкото минало обаче се ядоса на публицист, който му зададе няколко поредни въпроса и си потегля.

“Смятам, че проблем в българския футбол са многото школи, които се основават. Превръща се в едно печалбарство ", уточни той, представен от " Тема спорт ".

" Всяка школа, която се основава, е да взима по-голям брой деца, които да заплащат такси. Ние ще вземем ограничения – ще създадем по този начин, че да има по 25 деца, с цел да може да се даде съответна подготовка и образование на тези футболисти. А сега тази повсеместност, която са създали, те трансформират даже професионалните клубове в всеобщи. "

" Най-важното нещо е да има предпочитание. По времето на комунизма, когато аз съм израсъл, имаше по-лоши условия, само че създавахме повече футболисти. А в този момент има толкоз доста школи, изискванията са по-добри, а нямаме резултати. Първо е значимо е желанието, а по-късно да имаме положителни експерти, които да образоват тези деца, тъй като и това е огромен проблем за България – неналичието на качествени треньори. Затова произвеждаме и такива футболисти ”, сподели Иванов преди внезапно да се обърне и да си тръгне.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР