Техническият директор на БФС Георги Иванов – Гонзо сподели, че

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов – Гонзо сподели, че
Коментари Харесай

Гонзо: Оставка на Кръстаич не стои на дневен ред

Техническият шеф на БФС Георги Иванов – Гонзо показа, че в неговите мисли на дневен ред не стои опцията Младен Кръстаич да напусне поста на народен селекционер. Той добави, че ще бъде належащо време, като съпостави представителния отбор с " цвете, което би трябвало да се полива ".
Прочетете още
" В националния тим се оформя едно ядро от 15 индивида, към които ще градим бъдещето. Разликата сред мача с Унгария, в който загубихме с 0:3, е, че тогава играхме пагубно. Отборът играе добре. За да постигаш резултати, би трябвало да играеш добре. Ако не намерим точните хора, а считам, че съвсем сме ги намерили, няма да има резултати. Антон Недялков водеше цялата отбрана. Петко Христов също. Когато те се върнат, ще имаме една постоянна отбрана. Не можем да се сърдим на младите, тъй като това е развой, който би трябвало да изтърпим. Дори да посадиш едно цвете, би трябвало време да порасне. Трябва да го ториш и поливаш. Всички българи желаят да има резултат. Да, резултатите не са положителни. Срещаме мощни тимове. Сърбия и Черна гора са тимове със скъпи играчи. Имаме играчи, които могат да се развият.

Аз виждам толкоз доста неточности в треньорите, които работят ежедневно с футболистите. Младен Кръстаич има три дни да работи с тях. Този синхрон ще го намерим, когато намерим точните футболисти. Има израстване в тима. Ако вие не го виждате, аз го виждам. Нямаме толкоз доста футболисти. Това са най-хубавите футболисти в България и го настоявам. Нормално е всеки различен да има свое мнение. Нашата цел е да изградим тим, който да бъде 4-5 години на високо равнище.

Никой треньор няма картбланш. В момента има напрежение към Младен Кръстаич. Не споделям, че не сме сбъркали някъде, само че сме дали късмет на огромен брой играчи. Съжалявам за резултатите, само че съм сигурен какво ни чака отсега нататък.

Когато създадем ядро от 7-8 футболисти в топ 5 шампионатите, тогава ще можем да се борим с тимове от средноевропейско равнище. Това е функционалност на клубовете да си развият играчите и те да отидат в чужбина. Ние имаме време да работим с тях в границите на 3 дни. Аз не съм юрист на Младен Кръстаич, само че по какъв начин се чака от него да поправи грешките им. В моите мисли на дневен ред не стои оставка на Младен Кръстаич. Няма късмет да стартираме да играем с футболисти на по 33, 34, 35 години. Младите играчи са бъдещето на България. Ако зависи от мен, аз ще оставя Младен. Спас Делев, Кирил Десподов и Чочев са тримата над 25 години. Ако не виждате в това причина, значи гледаме друго на нещата.

Когато се трансформират футболистите, се трансформира и цялата идея на националния тим. Сами виждате футболистите на Черна гора в какви тимове играят. Имат в Атлетико Мадрид и други. Дори да сменим треньора, какво ще създадем? Пак ще стартираме всичко изначало. Когато Младен Кръстаич беше назначен, ние му поставихме цел да построи народен тим с млади играчи. Ние ще чакаме резултати в Лигата на нациите, когато играем с равностойни тимове. Преди една година всички чакахме да се случи нещо въз основата на четирите контролни мача, които националният тим изигра. Видяхме, че има огромна разлика сред контроли и квалификационни мачове. Вече знаем кой по какъв начин реагира напрегнат. Много футболисти се представяха добре в тимовете си, само че в националния тим не се представяха както би трябвало. Прави сте каквото и да кажете.

Гледаме класирането, само че какво да създадем? Да вляза и да вкарам два-три гола ли? Не желая нито да укорявам вас, нито да пазя Кръстаич. Много пъти футболистите не могат да изпълнят решенията на треньора ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР