Техническият директор на БФС – Георги Иванов, даде обширно интервю

...
Техническият директор на БФС – Георги Иванов, даде обширно интервю
Коментари Харесай

Гонзо: Националният отбор ще успее, когато върне хората на стадиона и печели с добра игра

Техническият шеф на БФС – Георги Иванов, даде обстойно изявление за предаването „ Домът на футбола ” по DIEMA SPORT. Гонзо приказва за триумфа на националния тим над Северна Македония и разкри какви са задачите пред отбора в бъдеще.

„ Нормално е да сме удовлетворени от представянето на тима след тези два мача. Започнахме да построяваме колектив, което беше доста значимо. Промяната, която направихме с Кръстаич, даде позитивен резултат. На нас ни трябват момчета, които са гладни за триумфи. Това е верният метод ”, стартира Иванов.

„ За да си треньор, би трябвало да имаш качества – логика на психиката, физиология. Много неща би трябвало да бъде актуалният треньор. Кръстаич донесе в националния тим ред и дисциплинираност. Футболистите има вътрешен верни, метод, по който би трябвало да упражняват. Следят се доста неща. Работи се професионално ”.

„ Имахме среща с няколко треньори. Начинът, по който Кръстаич изясни вижданията си за футбола, ни убедиха, че той е индивидът, който може да свърши тази работа. При Ясен Петров започнахме подмладяването, само че не успяхме да развием тима до дъно. Сега се надяваме това, което плануваме, да донесе триумф ”, показа Гонзо.

„ Във футболния съюз работим в доста спектъри на футбола. Не е вярно да оценяваме единствено националния тим. Аз имам доста други задания. Започнах да усъвършенствам нещата от 8-9 месеца. Хората остават малко настрана от това, което вършим. До 3-4 години ще се види разликата. Трябва продължителна работа. Ако считаме, че през днешния ден вършим нещо и на следващия ден ще забележим смяната, не е прав ”.

„ Целта на националния тим е когато се създадат игрища, да обикаляме градовете. Смятам, че това ще е доста значимо за разпространение на играта. Феновете в София са с повече клубни пристрастия, националният тим им е на втори проект. Не можем да пожелаваме от хората да идват да ни поддържат с тези резултати от последните 2-3 години. Първо би трябвало да създадеш условия, да намериш верните хора. Ние доста залагаме на подрастващите. Знаех, че би трябвало да намерим нещо друго, само че с нрав като нашия. Беше значимо да намерим верния треньор с верния профил. Да прекъсне въздействието на президентите над треньорите. Някой, който е необременен от нашата реалност. Ние имаме над 2 млн. българи в чужбина. Това значи, че имаме футболисти в чужбина. В нашите школи се работи на доста ниско равнище. Това се вижда по резултатите ”.

„ В България има положителни играчи, само че казусът, че не вървим равностойно след 17 години. Самата среда не е добра за развиване. Затова виждаме все по-малко юноши, които влизат в клубовете си. Подмладяването не е самоцелно ”

„ За нас тази стъпка беше доста значима за манталитета, които желаеме да построяваме. Казал съм на футболистите, че пазят престижа на цяла България. Те би трябвало да са отдадени на националния тим. Беше значимо тези футболисти да се оправят с напрежението. Очаквахме да има провокации. Не желая да разяснява това, което македонците направиха. Техен проблем е това, което направиха. Футболистите излязоха горди от цялата обстановка ”, разяснява Иванов за триумфа над Северна Македония.

„ Не ми е самоцел да желаеме да санкционират Северна Македония. Ние гледахме мача с президента на федерацията. Те бяха разочаровани от това нещо, което направиха почитателите. Там напрежението идва от медиите. Това е нрав на тази страна. Те, като делегация, ни посрещнаха по най-хубавия метод. Ние не сме правили нецензурни изявления. Това демонстрира културата на една нация ”.

„ Ние ще успеем, когато върнем хората на стадиона. Ще успеем, когато стартираме да печелим с добра игра. Сега направихме първата стъпка. Важно е последователно да се развиваме, а не да прескачаме стадии. Сега треньорите ще могат да работят още 7-8 дни. Планираме отпътуваме за Анталия за една седмица от 10 декември, с цел да може футболистите да се стиковат. Ще се готвим съществено и съсредоточено за 23 март, когато са квалификациите за Европейско състезание ”, приключи Иванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР