Техническия университет в Айндховен обяви плановете си в следващите пет

...
Техническия университет в Айндховен обяви плановете си в следващите пет
Коментари Харесай

Първата в света къща напечата на 3D принтер

Техническия университет в Айндховен разгласи проектите си в идващите пет години да построи пет къщи като ги напечата на 3D принтери. Имотите ще се отдават чартърен. Те ще разполагат с всички нужни улеснения, които оферират днешните технологии.

Първата къща ще е подготвена през 2019 година Тя ще е на един етаж с три спални. След това се възнамерява построяването на многоетажни здания в региона на Мирховен, което е нов квартал на Айндховен, ситуиран на запад от центъра на града, наоколо до летището.

Целта на това всяка последваща постройка да се строи след завършването и стартирането в употреба на миналата е, да може да се избегнат минусите, които се появяват в стадия на градеж или употребата. Първо детайлите ще бъдат печатани в университета, само че крайната цел е всички дейности да бъдат трансферирани на строителната площадка.

Предварителният план демонстрира, че къщите напечатани на 3D, ще се отличават от прилежащите с това, че ще са с обли бетонни стени, окачени тавани. Сградите ще се вписват органичен в околната среда. Неправилната форма на къщите ще може да се реализира с помощта на една основна специфичност, която имат 3D принтерите – опцията да се осъществя на процедура всяка концепция на архитекта.

През последните години бяха основани редица къщи, употребявайки 3D принтирането, само че откривателите не престават да създават и усъвършенстват технологиите. По-рано прототипи бяха основани в Китай и Русия, както и в Холандия и Италия.

Групата учени, които са се заели със основаването на къщи на 3D принтер, към този момент имат опит в региона на строителството. През 2017 година те са напечатали бетонен мост. Според тях, бетонът е повсеместен строителен материал, който разрешава да бъдат осъществени обекти с всякаква форма и размер, като се подсигурява високата им непоклатимост.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР