Техническите спецификации и много елементи от дизайна на електромобила Xiaomi

...
Техническите спецификации и много елементи от дизайна на електромобила Xiaomi
Коментари Харесай

Xiaomi обяви началото на продажбите на електромобила SU7 – цените започват от $29 870

Техническите спецификации и доста детайли от дизайна на електрическия автомобил Xiaomi SU7 станаха известни в края на предходната година, само че финалната фаза на оповестяването компанията отсрочи за през днешния ден, с цел да назове по едно и също време цената на първия си електрически автомобил, както и да стартира да приема поръчки от клиенти в Китай.

Базовата версия ще бъде по-евтина от 30 000 $.

Китайските клиенти ще могат да избират сред 9 цвята на корпуса и 4 цвята на интериора при закупуването на електрическия автомобил. Спирачните дисковете на колелата ще се оферират в три размера: 19, 20 и 21 инча. В салона на Xiaomi SU7 има място за ледник с размер 4,6 литра. Панорамният покрив на електрическия автомобил е с повърхност от 5,35 квадратни метра. Всъщност доста електрически автомобили в Китай са оборудвани с панорамни покриви, единствено че до момента малко хора са се замисляли да се съсредоточат върху действителната им повърхност. В същото време в горещо време интериорът на Xiaomi SU7 е по-добре предпазен от слънчевата светлина.

След час и половина престой в 38-градусова горещина температурата в купето е била с 12 градуса по-ниска, в сравнение с в Tesla Model 3 при същите условия.

В оптималната си настройка Xiaomi SU7 може да развие скорост от 265 км/ч и да форсира от 0 до 100 км/ч за 2,78 секунди. Единственият проблем е, че средностатистическият притежател на автомобил в Китай ще би трябвало да употребява подобен капацитет единствено за къси ускорения. Това е по този начин защото в страната има високи санкции за превишена скорост. Дори по автомагистралите там е неразрешено да се кара със скорост над 130 км/ч. Въпреки това, защото Xiaomi чака с течение на времето да изнася своите електрически автомобили, изключителните динамични характерности на SU7 ще му оказват помощ да притисне съперниците с огромни имена на непознатите пазари.

Базовата версия на автомобила набира 100 км/ч за 5,28 секунди, което също не е неприятно на фона на множеството коли с. Максималната скорост на SU7 в тази версия е лимитирана до 210 км/ч.

В базовата си версия, съгласно критерия за потенциал на тяговата батерия (73,6 kWh) от вида LFP, Xiaomi SU7 може да измине 700 километра по стандартния цикъл CLTC без презареждане. В първичните версии бордовата система е проектирана за напрежение от 400 V. По-скъпите версии са оборудвани с тягова батерия CATL Qilin с потенциал 101 kWh. Тя усилва пробега по цикъла CLTC до 810 километра. Те работят напрегнато от 871 V и могат да попълнят заряда на тяговата батерия по-бързо, когато са свързани към бързи зарядни станции за непрекъснат ток. 400-волтовата система ще усили пробега с 350 километра за 15 минути. 800-волтова система ще добави пробега с 510 километра за същото време. Собствените 600-волтови станции с течна охладителна система на Xiaomi ще се появят първо в градовете Пекин, Шанхай и Ханджоу.

Патентованата система за автопилот на Xiaomi ще се предлага в две версии. Pilot Pro с един процесор Nvidia Orin и Pilot Max с два процесора Nvidia Orin. Последната е оборудвана и с LiDAR, до момента в който Pilot Pro се задоволява с по-прости датчици и видеокамери за различаване на обекти и установяване на дистанцията до тях. През април градският автопилот на Pilot Max ще стартира проби в определени региони. През май броят на участващите градове ще се усили до 10. В цялостен Китай тази дейна функционалност за подкрепяне на лидера ще бъде налична от август.

Вградената информационно-развлекателна система Xiaomi SU7 употребява лична софтуерна платформа, поддържа безжична връзка с Apple CarPlay и ви разрешава да работите с iPad. Интериора на електрическия автомобил към този момент беше показан от компанията по-рано.

Базовата версия на Xiaomi SU7 ще коства 29 870 $. В същото време това се оказва малко по-евтино от Tesla Model 3 в Китай.

Тази версия е оборудвана с BYD LFP-батерия с потенциал 73,6 kWh, осигуряваща пробег от 700 километра по цикъла CLTC. Задвижването в този случай е задно.

Цената на Xiaomi SU7 Pro стартира от 34 000 $ и за тези пари предлага задвижване на задните колела и тягова батерия CATL Shenxing с потенциал 94,3 kWh с подобен пробег 830 километра по цикъла CLTC. Задвижването и в този случай е задно.

Xiaomi SU7 Max със задвижване на всички колела ще коства 41 500 $. Първоначално компанията планираше да продава тази настройка на електрическия автомобил на по-висока цена. Конфигурацията с два мотора е оборудвана с батерия CATL Qilin с потенциал 101 kWh, осигуряваща пробег от 800 километра по цикъла CLTC. Известната загуба на пробег спрямо Xiaomi SU7 Pro се компенсира от способността му да форсира до 100 км/ч за 2,85 секунди и да развива 265 км/ч.

Дебютната партида от 5000 електрическия автомобил от серията Founders Edition ще се предлага на по-ниски цени от 3 април. Доставките на елементарните версии SU7 и SU7 Max ще стартират в края на април. Xiaomi SU7 Pro ще се предлага в Китай най-рано в края на май.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР