Технически университет – Габрово, благоустрои територия от десет декара до

...
Технически университет – Габрово, благоустрои територия от десет декара до
Коментари Харесай

Техническият университет в Габрово си спретна парк за 274 286 лева

Технически университет – Габрово, благоустрои територия от 10 декара до Учебен корпус 1 Интеграла. Строително-ремонтните работи са на стойност 274 286 лева

Посетителите на кампуса ще могат да употребяват удобствата на актуализирания паркинг, а учащите и жителите на региона – да отдъхват в парковата зона.

Алеите са рехабилитирани, с нови настилки, тротоари и стъпала. Поставени са пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за боклуци. Мястото е осветено и е конфигурирана система за видеонаблюдение. За притежателите на електрически автомобили е инсталирана зарядна станция.

Дейностите са съфинансирани от Техническия университет и от Министерството на труда и обществената политика по стратегия „ Красива България “. Съгласно условията на програмата в границите на плана е извършено професионално образование на регистрирани в бюрата по труда безработни. Общо 12 лица от Габрово са придобили подготовка по специалността „ Строител на пътища, автомагистрали и уреди към тях “. Курсът е осъществен от „ ИКоМС “ ЕООД-Плевен по контракт за 6228 лева
свързани новини10960на 12.04.2020
ТУ – Габрово, вложи в допълнение близо 36 000 лв. лични средства за озеленяването на терена. Неподдържаната растителност е почистена и на нейно място са засадени дървета и шубраци, построена е и поливна система. Изпълнител е „ ДХС-88 “ ЕООД, Габрово.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР