Технически кабинет с конкретни 5 задачи, сред които приемане в

...
Технически кабинет с конкретни 5 задачи, сред които приемане в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако получим третия мандат ще предложим технически кабинет с 5 задачи

Технически кабинет с съответни 5 задания, измежду които приемане в Шенген и еврозоната, и със период на деяние от година-година и половина ще предложи " Демократична България " (ДБ), в случай че групировката получи от президента третия мандат за сформиране на държавно управление. Това разгласи съпредседателят на групировката Христо Иванов, който дефинира формулата като " спешна ", предадед  БНР.
" Ние нито ще търсим, нито ще приемем поддръжка. Не става дума за политическо държавно управление, образувано, политическата логичност, по която една политическа мощ излъчва личен кабинет и търси поддръжка за него.

Представете си го като длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента.
Технически кабинет значи кабинет, който има доста тясно дефинирана задача за избран период, който ще бъде година и няколко месеца. За страдание, аз, в случай че можех да предпочитам, несъмнено бих бил срещу плаващи болшинства, само че това е волята на гласоподавателя. "
По думите му министрите не трябва да са с политически профил, с цел да не привнасят политическо опълчване.

Христо Иванов съобщи, че няма да одобри поканата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да договаря за поддръжка.
" Господин Борисов има право да има своите отзиви. Това мене не ме ангажира. Ние споделяме по този начин – има ясни задания пред България, в случай че има волята да бъдат изпълнени, ние бихме могли да се опитаме да намерим някаква формула това да се случи. Извън това въобще не очаквайте ние да се съгласяваме с господин Борисов, да преговаряме с него през медиите. "
Според Иванов няма потребност от документално съглашение, защото това няма да е съдружен кабинет. Той не изключи разновидността, прибавен от " Продължаваме промяната ", " декларация, призната от Народно събрание ", която да служи като управническа стратегия.

От ГЕРБ обаче упорстват за лидерски диалог и документално съглашение, за  да поддържат държавно управление с мандат на Демократична България. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
" Хубаво е в последна сметка да стартираме да работим по разпоредбите на парламентарната народна власт, такива, каквито ги познаваме и по механизмите, през които се поемат съществени задължения – точно лидерски диалог, ще прецизират целите. Те, несъмнено, биват или не биват подкрепени от парламентарните групи. Но когато има лидерски диалог, естествено и парламентарните групи е обикновено да застанат зад написаните задължения. "
Движение за права и свободи ще работи за сформиране на постоянно държавно управление, увери ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
" Ние сме декларирали в предизборната акция и след изборите, че ще поставим старания да има постоянен кабинет, тъй като без да се излезе от политическата рецесия, няма по какъв начин да преодолеем останалите рецесии. Така че ние ще дадем своя принос да има постоянен кабинет. Както виждате вършим това и до момента. "
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов увери, че партията му няма да даде поддръжка за кабинет с третия мандат, в случай че не бъдат признати техните условия.
" Искаме референдум за еврото, желаеме отдръпване на решението за даване на оръжия за Украйна, желаеме отдръпване на решението за въвеждане на рисковото атомно американско гориво в АЕЦ " Козлодуй ". "
 
 
11 Яну 202359311 Яну 202346711 Яну 202341511 Яну 202313211 Яну 202370411 Яну 2023111КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023207011 Яну 202318811 Яну 202315828 Дек 2022812
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР