Технически групи подкрепят TikTok в съдебно дело, което се опитва да блокира забраната на Монтана

...
Две технологични групи подкрепиха TikTok в делото му, което иска
Коментари Харесай

Две технологични групи подкрепиха TikTok в делото му, което иска да блокира прилагането на забраната на щата Монтана за използването на кратки приложение за споделяне на видеоклипове, преди да влезе в сила на 1 януари.

NetChoice, национална търговска асоциация, която включва големи технологични платформи, и Chamber of Progress, коалиция на технологичната индустрия, заявиха в съвместно съдебно дело, че „усилията на Монтана да отреже жителите на Монтана от глобалната мрежа от потребители на TikTok игнорират и подкопава структурата, дизайна и целта на интернет”.

TikTok, която е собственост на китайския технологичен гигант ByteDance, заведе дело през май, за да блокира първата по рода си щатска забрана на САЩ, като се аргументира, че нарушава Първата поправка на правата на свободно слово на компанията и потребителите.< /p>

Изслушване по искането на TikTok за предварителна забрана е насрочено за 12 октомври.

TikTok, който се използва от повече от 150 милиона американци, е изправен пред нарастващи призиви от страна на законодателите на Съединените щати за забрана в цялата страна поради опасения за възможно влияние на китайското правителство.

TikTok казва, че „не е споделял и няма да споделя потребителски данни от САЩ с китайското правителство и е предприел значителни мерки за защита на поверителността и сигурността на потребителите на TikTok“.

Технологичните групи казаха: „Ако бъде позволено да влезе в сила, забраната ще въведе балканизиран интернет, където информацията, достъпна за потребителите, се разделя регионално въз основа на прищевките или предпочитанията на местните политици.“ Те добавиха, че „интернет като цяло ще стане фрагментиран и стойността му за човечеството ще намалее“.

Монтана може да наложи глоби от $10 000 за всяко нарушение от TikTok. Законът не налага санкции на отделни потребители на TikTok.

TikTok изчислява, че 380 000 души в Монтана използват видео услугата, или повече от една трета от 1,1 милиона души в щата.

Бившият президент Доналд Тръмп през 2020 г. се опита да забрани нови изтегляния на TikTok, но поредица от съдебни решения блокираха влизането в сила на забраната.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР