Технически експерти на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО)

...
Технически експерти на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО)
Коментари Харесай

Експерти взимат проби от отровното вещество, използвано срещу Скрипал

Технически специалисти на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) започнаха да взимат мостри от бойното вещество „ Новичок” в британския град Солсбъри, с което бяха отровени Сергей Скрипал и щерка му Юлия , заяви организация Reuters, представена от БГНЕС.
За акцията на специалистите в понеделник осведоми английският външен министър Борис Джонсън при идването си на съвещание на Съвета на Европейски Съюз на ръководителите на външнополитическите ведомства от Общността.
По-рано английското Министерство на външните работи заяви, че образците ще бъдат предадени на интернационалните лаборатории „ с добра известност ”, определени от ОЗХО за осъществяването на проби. Подготовката на резултати ще отнеме най-малко две седмици.
напомня, че 66-годишният някогашен полковник от съветското ГРУ Сергей Скрипал, наказан за шпионаж в интерес на Англия и след това сменен за разкрити съветски сътрудници, и 33-годишната му щерка Юлия бяха отровени на 4 март с нервно-паралитично вещество. Те бяха открити в безсъзнание на скамейка в Солсбъри. В момента двамата са в болница в сериозно положение.
Британските управляващи упрекнаха Русия, че стои зад отравянето. Министър-председателката на Англия Тереза Мей разгласи, че Лондон експулсира 23 съветски дипломати и приключва двустранните контакти на високо ниво.
В събота, в отговор на английските ограничения, Москва разгласи, че също гони 23 английски дипломати, закрива английското консулство в Санкт Петербург и приключва активността на Британския съвет в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР