Технически е възможно обединение на ДПС, ДОСТ и НПСД, но

...
Технически е възможно обединение на ДПС, ДОСТ и НПСД, но
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Обединение на ДПС, ДОСТ и НПСД може да има само без Ахмед Доган

Технически е допустимо обединяване на Движение за права и свободи, ДОСТ и НПСД, само че политически това е невероятно. Така някогашният член на Движение за права и свободи Мехмед Дикме разяснява в предаването „ Лице в лице “ по bTV апела за обединяване, насочен от най-голямата изселническа организация „ Балгьоч “.

По думите му обединяване може да се случи, единствено след политическото отдръпване на Ахмед Доган . „ Само тогава може да има нова обстановка и другите партии могат да се обединят. Към сегашния миг не виждам по какъв начин, при тези идеологически разлики, даже да се обединят механически, електоратът, хората, които са застанали зад тях, няма да се върнат в Движение за права и свободи освен това управление на Движението за права и свободи “, сподели гостът.

Дикме уточни, че „ хората, които Движение за права и свободи съставлява, би трябвало да вземат участие в ръководството на страната, тъй като това са към 15% от популацията. Но, за огромно страдание, партията се съставлява от хора, които са нежелани като сътрудници и пречат на реализацията на тези хора “.

Според него, в случай че Доган се отдръпна, спре „ да дърпа конците на Движение за права и свободи и да се разпорежда с гласовете на турците “ и след това партиите се обединят, обезпечено ще вкарат в Народното събрание повече от 40 депутати .

Дикме не счита, че Движение за права и свободи ще се разпадне „ без Доган, без Карадайъ и без Данчо Ментата и всякакви там “, тъй като структурите са постоянни и електоратът ще продължава да гласоподава единно, подкрепяйки изпод нагоре своите представители.

По думите му Движението не наподобява на ГЕРБ, а по-скоро „ се връща в модела на Българска комунистическа партия от преди 1989 година “. Турската общественост не обича Доган, в това време го поддържа, като българите не обичаха Българска комунистическа партия, само че подкрепяха Българска комунистическа партия, сподели той. Дикме посочи, че „ гласуването не се дължи нито на народните представители, нито на политиката, а главно на структурите на локалната власт “.

Без „ Доган и кликата “ в този момент Движение за права и свободи щеше да е предан и предвидим сътрудник на ГЕРБ в ръководството , счита гостът. Те щяха да дадат по-голяма непоклатимост и по-добър образ на страната. С такава коалиция България би била по-добре призната в европейската и международната общественост, добави той.

Дикме уточни, че апелът на „ Балгьоч “ би трябвало да се преглежда в подтекста на идните следващата година в Турция президентски избори и потребността на Анкара от дипломат, който да споделя нещо за нея в европейските институции.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР