Банковият проблем позволява на клиентите да теглят пари, които нямат

...
Техническа повреда означаваше, че в продължение на няколко часа във
Коментари Харесай

Техническа повреда означаваше, че в продължение на няколко часа във вторник клиентите на една от най-големите банки в Ирландия можеха да теглят средства, които не притежават.

Отстраненият вече проблем с приложението и уебсайта на Bank of Ireland означаваше, че хората можеха да прехвърлят до €1000 ($1090,20) в цифрова сметка и след това да изтеглят тази сума от банкомат, дори и да имаше недостатъчни средства в сметките им, съобщи The Irish Times.

BOI изрази съжаление за инцидента, при който се образуваха опашки, докато хората се бореха да използват грешката, и което означава също така, че някои клиенти не могат да получат достъп до акаунтите си.

Пешеходец минава покрай сградата на Федералния резерв Marriner S. Eccles във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, в събота, 3 юни 2023 г. Пешеходец минава покрай сградата на Федералния резерв Marriner S. Eccles във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, в събота, 3 юни 2023 г. Нейтън Хауърд/Блумбърг/Гети изображения

Но банката също предупреди, че прехвърлените и изтеглени средства, включително „над нормалните лимити... ще бъдат дебитирани от тяхната сметка“.

„Искрено се извиняваме за смущенията, причинени от това прекъсване – знаем, че падна много под стандартите, които нашите клиенти очакват от нас“, каза банката в социалните медии в сряда, добавяйки, че услугите вече са възобновени както обикновено.

Ирландската полиция каза, че е наясно с проблема, но каза на обществеността, че личното банкиране е „тяхна лична отговорност“.

Не знаейки какво да правят, хората започнаха да споделят оплакванията си онлайн.

„Цял ден нямах достъп до акаунта си, което е абсурдно. Как хората трябва да купуват храна или други стоки от първа необходимост, ако картите ни дори не работят или [ние] не можем да проверим банковите си баланси?!“ един клиент публикува в X, известен преди като Twitter.

Друг публикува, че са били в чужбина без достъп до средствата или приложението си цял ден.

В своята последна X публикация BOI информира клиентите, че „овърнайт плащания към сметки може да се появят през целия ден.“

Това не е първият път, когато BOI изпитва технически проблеми.

През юни ирландският кредитор се изправи пред трудности със загубата на някои услуги което някои клиенти побързаха да споменат във вторник.

"Пак започваме!! Bank of Ireland няма ли план за извънредни ситуации?“ прочети един коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР