Техническа грешка в системата за прием в детски градини остави

...
Техническа грешка в системата за прием в детски градини остави
Коментари Харесай

Техническа грешка остави без градина близначки, приети по-рано

Техническа неточност в системата за банкет в детски градини остави две близначета без места в мечтаното детско заведение, макар че публично са класирани там, заяви bTV.
Ивелина Георгиева подала документи за банкет на Никола и Магдалена в 175-а детска градина. Скоро получила писмо, че децата са класирани.
" Бяхме извънредно щастливи, тъй като градината се намира на 200 метра от нас и това беше мечтаната градина”, споделя тя.
Радостта им обаче траяла единствено досега, в който директорката на градината се обадила по телефона – с цел да каже, че е станала неточност и няма опция децата да бъдат признати, тъй като групите са претъпкани.
Директорката даже поучава Ивелина да се откаже документално от декларираните места.
" Това беше идващият потрес – по какъв начин е допустимо да ме карат срещу волята ми да отхвърлям да протоколирам децата?!”, възмущава се Ивелина.
" На майката казахме, че защото децата не могат да бъдат признати при нас, в случай че желае да напише отвод, с цел да ги отпишем от системата”, разяснява директорката на детската градина Виолета Гълъбова.
" Факт е, че има позволена механически неточност – т.е. тези оповестени свободни места за близнаците не са за 175-а градина, а за 176-а градина”, изяснява Мария Минчева от Столичната община.
Като отплата оферират места в трета градина – 174-та. Тя обаче е надалеч от вкъщи на Ивелина.
Администраторът на осведомителната система ще получи парична глоба, а Ивелина ще търси правата си и по правосъден път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР